gyerek

Családi programok a hétvégén

2011.03.25. 21:40
Ajánlom
Rézerdő, nádsusogás és a tavasztündér mosolya várja a családosokat március utolsó hétvégéjén. De fellépnek a MÁV Szimfonikusok és Halász Judit is.

Szombat délelőtt a Művészetek Palotájába költöznek a Rézerdő lakosai. Méhes Csaba pantomimművész és a Brass in the Five rézfúvós kvintett újabb gyermekszínházi produkciója ez alkalommal a Müpa Üvegtermében lesz látható. Rézerdő lakói, a gyerekek vidám, gondtalan életét élik egy távoli vidéken. Boldogan játszanak, viaskodnak. Próbára téve képességeiket, titkon abban reménykednek, hogy valamelyikük egyszer kiérdemli majd a királyi trónt. Addig addig bizonygatják rátermettségüket, míg majdnem megfeledkeznek a Rézerdőt fenyegető betolakodókról. Őket csak közös elhatározással és közös erővel tudják megfutamítani, így a királyi trón is üresen marad, viszont ez az elhatározásuk még szorosabbá fűzi barátságukat. Ajánljuk mindazoknak korhatár nélkül, akik egy óra önfeledt nevetésre vágynak.

A MÁV Szimfonikusok Unokák és Nagymamák koncertsorozatának következő hangversenyén Haydn üstdobütéseit követően kiderül, hogy a változatosság gyönyörködtetni is tud. A koncerten Kesselyák Gergely vezényletével Csajkovszkij és Kodály fülbemászó dallmai is felcsendülnek.

A Hókirálynő Meseszínpad előadásán fény derül a Tavasztündér mosolyának titkára. Bíborka királylány szomorúan üldögél a palotakertben, mert nincs barátja. Akár egy szál virággal is beérné, aki csak az övé lehetne. Jentis, az udvari bolond hiába próbálja felvidítani, a királylány csak sírdogál. A Tavasz tündér megsajnálja, s megajándékozza a kis tulipánnal, aki még beszélni is tud, de szavát csak a királylány hallhatja. Bíborka szeretné megtudni a virág titkát. Jentis óvja ettől, mert varázslatot sejt mögötte, de az elkényeztetett királylány követeli, hogy induljanak az ismeretlen tájak felé. Eljutnak Jilához, a varázslónőhöz, s tőle remélik a segítséget. Ám csak annyit tud ajánlani, hogy induljanak a hegyeken át, mert ott biztosan segítségre lelnek. Közben eltévednek, s Burbur, az óriás fogságába kerülnek. Innen csak nehezen szabadulnak, s a Télkirálynő országába jutnak. Hiába keresik a virág titkát, mert a titok, a "Tavasz Tündér Mosolya", a szívekben rejtőzik. Vagy tán megbújik egy szál virágban...?

Gyermekek és felnőttek legnagyobb örömére Halász Judit több koncertet is ad a hétvégén. Csiribiri című előadásán a gyermekek legkedvesebb dalait énekli. Ma már nemcsak a kicsiknek, de az egész családnak szól a nóta Nagymamáról, a testvéri szeretetről meg arról, hogy minden felnőtt volt egyszer gyerek...

A vasárnap délelőtt folyamán továbbá erős fújásokra és nádsusogásra is számíthatunk. A frontérzékenyek fejfájását Lukácsházi Győző és a Budapest Klarinét Kvartett közös műsora enyhítheti, mely keretében a világhírű együttes muzsikával és játékkal ismerteti a fafúvósok tudományát a legkisebbekkel.

Gyerek- és családi programok a Fidelio adatbázisában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.