gyerek

Családi programok a hétvégére

2011.05.06. 13:34
Ajánlom
Fesztivál, premier, születésnap - sok-sok színház a hétvégén!

Még két napig tart a Marczibányi téren a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle. Szombaton és vasárnap azonban nem csupán előadásokra kerül sor, hanem egész napos játszóházat állítanak fel a művelődési ház udvarán, ahol szülők és gyerekek egyaránt remekül szórakozhatnak.

A Millenáris Európa Napján szombaton 10 órakor kezdődnek a programok. A kétnapos ingyenes rendezvényen a közösségteremtő és egyéni kreativitást fejlesztő foglalkozásokon, színpadi előadásokon a család minden tagja megtalálhatja a kedvére valót: Kaláka- és Kolompos-koncert, bábelőadás, levegőakrobaták, társasjáték, tánctanulás közül választhatnak a kilátogatók.

A hétvégén ünnepel a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A szombati 19. születésnapon a hagyományokhoz híven az előadások mellett elhangzanak a legnépszerűbb darabok dalai, lesz táncház, közös ebéd, tortázás. Ahogy minden évben, idén is a születésnapon díjazzák a Kolibri gyermekrajzpályázatra érkezett legjobb munkák készítőit, valamint kihirdetik az új évadban a színházat képviselő Kolibri Hölgy és Kolibri Úr személyét.

A Budapesti Történeti Múzeumban vasárnap 10 és 14 óra között ismét Cimbora napra kerül sor. A Gótikus szobrok a budai királyi palotából című kiállításban és a középkori királyi palota eredeti helységeiben tárlatvezetés lesz, jelmezeket próbálhatnak a gyerekek, akik királyként, udvari bolondként vagy királylányként is megjelenhetnek. A kézműves foglalkozáson az udvarhölgyeknek fátylas fejdíszt, a lovagoknak sisakot vagy öltöztethető babát készíthetnek a gyerekek, de logikai és ügyességi játékokban is próbára tehetik magukat.

Debrecenben a Vojtina Bábszínházban új előadásukat, a Tótágast játsszák. Egy feje tetejére fordított, tótágast álló, bolondos világban bármi megtörténhet.  Együgyü Jánost például azért agyabugyálják el, mert rosszul köszön... Hirtelen Marcsa a pince tetején legelteti a tehenet, mert "megvan a magához való esze"...A jámbor Mihók meg kötőféken vezeti haza szíve választottját, Ilókot... Se szeri se száma a bolondságnak, amivel bábelőadásunk nézője találkozhat! Nem hiszitek? Nézzétek meg a saját szemetekkel!   

A zalaegerszegi Griff Bábszínházban mesematinéra kerül sor május 7-én 11 órakor, ahol a győri Vaskakas Bábszínház Metamorfózis című előadása látható. A fehér kendőkből mesevilágot varázsolnak a vaskakasos bábszínészek, érdemes megtekinteni.

További családi programokért böngéssze a Fidelio programadatbázisát!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.