gyerek

Családi programok a hétvégére

2011.04.08. 10:51
Ajánlom
Ezen a hétvégén elndul a húsvéti készülődés.

Tojásdíszítés, tavaszi díszek és virágkosár készítése mellett "nyuszivarázslás" és tojáskeresés s várja az érdeklődőket április 9-én a Kiscelli Múzeumban, a Campona Bevásárlóközpontban nyolc európai ország húsvéti szokásait mutatják be, de a nagykanizsai gyerekek is készülhetnek az ünnepre.

Kifejezetten kisbabáknak szóló programokkal várja a Millenáris április 9-én a kisgyermekes családokat. A szombati eseményen bábszínházi előadással, Ringatóval, Pacsmagoldával, játszóházzal és még sok más érdekességgel kedveskednek majd a szervezők a gyermekeknek.  A különböző színeket és formákat fedezhetik fel játékos formában a gyermekek, akik szüleikkel közösösen játszva olyan izgalmas és kreatív eszközökkel ismerkedhetnek meg, mint a mágnestáblás játékok, óriásmérleg, horgásztó, kavicsválogató játék, gombos készlet és különböző építőjátékok. A nap folyamán a kreatív képességfejlesztő foglalkozások lesznek a középpontban: a kicsik az alapanyagokkal közelebbről megismerkedve rajzolhatnak, festhetnek, pacsmagolhatnak és gyurmázhatnak. A rendezvényre látogatók a Kabóca Bábszínház előadását is megtekinthetik az érdeklődők, amelyben két emberi alakot öltött házi manó évődik egymással. A nagyobb, két-négy éves gyerekek sem fognak unatkozni, ők a Mozgolódóban, zenével egybekötött mozgásos képességfejlesztő drámajátékon vehetnek részt. A szülőket egy izgalmas előadás is várja Papás-mamás - új játszmák a családban címmel.

Az ingyenes programok közül két ismert, népszerű rendezvényre is sor kerül. A tavasz második Csoki-koncertjén fiatal művészek kalauzolják a kicsiket a zene és a tánc csodálatos közös világába, a közreműködők a Csillagszemű Táncegyüttes tagjai lesznek a Millenárison, és természetesen ezen a vasárnapon sem marad el a Cifra Palota.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban április 9-én kerül sor a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó első budapesti fordulójára. A találkozó három versenynapján több mint 30 budapesti, általános iskolás gyerekekből álló színjátszó csoport mutatkozik be. Az előadásokat szakmai zsűri értékeli. A belépés ingyenes. 

További gyerekprogramok a Fidelio programadatbázisában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.