gyerek

Családi programok a hétvégére

2011.01.07. 15:54
Ajánlom
2011 első hétvégéjén sor kerül egy színházi premierre, megismerkedhetnek hangszerekkel az érdeklődők, sőt kiállítás is nyílik.

A Balansz Tánciskola gyermekrajzpályázatot hirdetett Anyuval táncolok címmel óvodás korú, három-hat éves gyermekek számára azzal a céllal, hogy felhívják a gyerekek és szüleik figyelmét a mozgás fontosságára. A beérkezett rajzokból szombaton nyílik kiállítás a Bálint Házban. Szintén az ovisoknak készült A sünteknős című előadás. A Stúdió "K"-ban Németh Ilona mesés látványvilággal viszi színre a Sün, a Teknős, a Kis jaguár és a Jaguárpapa történetét.

Nem kevésbé varázslatos helyszín a Magyar Állami Operaház Királyi Lépcsőháza sem, ahol Hangszervarázsolnak, azaz szombaton három alkalommal is várják a gyerekeket, akik ezúttal a vonós hangszerekkel találkozhatnak, vasárnap pedig a Csengő-bongó délutánon minden fény a csellóra esik majd. Ugyanez a hangszercsoport várja a nagyobbakat a Művészetek Palotájában: a Hang-szer-számok segítségével ebben a félévben a klasszikus zene és a szimfonikus zenekar jellemző hangszínét és legszámosabb hangszercsoportját adó vonósokat ismerhetik meg egy vonósötös segítségével.

Négy-tíz éveseknek készült - tehát az ovisok mellett az alsós testvéreket is vihetik a szülők - a Radnóti Színházban Szabó Magda meséjéből a Bárány Boldizsár, akinek "Mint a hó, fehér a gyapja,/van cipője, zöld kalapja,/vállán uzsonnáskosár,/ iskolába mégse jár,/ csak a réten, erdőszélen,/ kerek tónál, faluvégen/ meg az erdő hűvösében/ futkos, kóricál, Boldizsár Boldizsár,/ Bárány Boldizsár." És a bárányfiú mindig borsot tör mások orra alá, amit izgalmas kalandok során próbál meg jóvátenni.

A hétvégén lesznek még kézműves foglalkozások művelődési házakban, érkezik Thomas, a gőzmozdony, nem maradnak el a szokásos táncházak és a Cifra Palota sem, amelyek részletes időpontjai mind megtalálhatók a Fidelio programadatbázisában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.