gyerek

Családi programok a hétvégére

2011.01.07. 15:54
Ajánlom
2011 első hétvégéjén sor kerül egy színházi premierre, megismerkedhetnek hangszerekkel az érdeklődők, sőt kiállítás is nyílik.

A Balansz Tánciskola gyermekrajzpályázatot hirdetett Anyuval táncolok címmel óvodás korú, három-hat éves gyermekek számára azzal a céllal, hogy felhívják a gyerekek és szüleik figyelmét a mozgás fontosságára. A beérkezett rajzokból szombaton nyílik kiállítás a Bálint Házban. Szintén az ovisoknak készült A sünteknős című előadás. A Stúdió "K"-ban Németh Ilona mesés látványvilággal viszi színre a Sün, a Teknős, a Kis jaguár és a Jaguárpapa történetét.

Nem kevésbé varázslatos helyszín a Magyar Állami Operaház Királyi Lépcsőháza sem, ahol Hangszervarázsolnak, azaz szombaton három alkalommal is várják a gyerekeket, akik ezúttal a vonós hangszerekkel találkozhatnak, vasárnap pedig a Csengő-bongó délutánon minden fény a csellóra esik majd. Ugyanez a hangszercsoport várja a nagyobbakat a Művészetek Palotájában: a Hang-szer-számok segítségével ebben a félévben a klasszikus zene és a szimfonikus zenekar jellemző hangszínét és legszámosabb hangszercsoportját adó vonósokat ismerhetik meg egy vonósötös segítségével.

Négy-tíz éveseknek készült - tehát az ovisok mellett az alsós testvéreket is vihetik a szülők - a Radnóti Színházban Szabó Magda meséjéből a Bárány Boldizsár, akinek "Mint a hó, fehér a gyapja,/van cipője, zöld kalapja,/vállán uzsonnáskosár,/ iskolába mégse jár,/ csak a réten, erdőszélen,/ kerek tónál, faluvégen/ meg az erdő hűvösében/ futkos, kóricál, Boldizsár Boldizsár,/ Bárány Boldizsár." És a bárányfiú mindig borsot tör mások orra alá, amit izgalmas kalandok során próbál meg jóvátenni.

A hétvégén lesznek még kézműves foglalkozások művelődési házakban, érkezik Thomas, a gőzmozdony, nem maradnak el a szokásos táncházak és a Cifra Palota sem, amelyek részletes időpontjai mind megtalálhatók a Fidelio programadatbázisában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.
Zenés színház

Népdalt énekelve sétál át a macska a hivatalon

Halas Dóra és Nagy Fruzsina már a második közös előadásukat készítették el a Soharóza kórussal. Catwalk-koncertnek nevezik az általuk alkotott műfajt, amelyben elegyednek a kóruskoncert, a színház és a divatbemutató jellegzetességei. Az Ügyben népdalokat dolgoztak fel, bár mint mondták, Kodály és Bartók óta valami nagyon félrecsúszott a népzene társadalmi megítélésében.
Plusz

Kicsoda valójában a hölgy a híres „We Can Do It!” poszteren?

Mindenki ismeri az ikonikus posztert, amelyen egy nő feszít, mellette a híres szlogen: „Meg tudjuk csinálni”. De kicsoda a képen látható hölgy?
Színház

Összeállt a kisvárdai színházi fesztivál programja

A 12 versenyelőadás mellett 11 versenyen kívüli színházi darab, koncertek, előadói estek, bábelőadások és a már hagyományos hallgatói minifesztivál szerepel a június 21. és 29. között megrendezendő Magyar Színházak 31. Kisvárdai Fesztiváljának idei programjában.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.