gyerek

Családi programok a hétvégére

2010.11.25. 22:54
Ajánlom
Advent első hétvégéje szólhat a vásárlás mellett színházról, komoly- és könnyűzenéről, no meg kézműves programokról.

Állítólag esni fog a hétvégén a hó, a hóesésben pedig sétálni jó. Ha ehhez hozzávesszük a közelgő ünnepeket - mert már ehhez kapcsolódik a Bóbita Bábszínház - és az egyelőre még lappangó ajándékozási lázat, nem is olyan elrugaszkodott ötlet most beiktatni egy-egy adventi vásár meglátogatását, de a kézműves foglalkozásokon is elleshetők ötletek.

Akik színházba vágynak és szeretnek már a premierre jegyet váltani, szombat-vasárnap fokozhatják jólértesültségüket: a Kippkopp és Tipptopp családja öt gesztenyegyerekkel a Kolibriben bővül, Debrecenben Pinokkió kalandjai várnak, a Szivárvány Színiiskola a Félőlényt viszi színre, a Magyar Nemzeti Balett új bemutatója pedig igazi családi program.

A zenerajongók bebújhatnak a Csigaházba, hogy találkozzanak a zenekar mozdonyával, a koncertmesterrel, a Zenebonában a rezgő hangszerek szólalnak meg, egy Csengő-bongó délutánon megismerhetik a klarinét titkait, újra ring a Zeneladik, és a Tóbiás-matiné sem marad el.

További gyerekprogramok a Fidelio adatbázisában ide kattintva érhetők el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.