gyerek

Családi programok a hétvégére

2010.11.11. 08:56
Ajánlom
Erre a hétvégére leginkább múzeumi vigasságokat ajánlunk.

De még mielőtt a múzeumokat vennénk sorra, a könnyebb műfaj kedvelőinek figyelmét hívjuk fel arra, hogy a Katáng Vácott születésnapot ünnepel, az IBS Színpadon pedig új lemezét mutatja be Fenyő Iván közreműködésével.

A hétvégén zárul a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Számos résztvevő, köztük a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Márton-napi vigasságokkal készül. Hagyományos ludas falatok, kézműves foglalkozások, tollfosztó, vásár, zene és tánc lesz a program a Városligetben november 13-án. Megmászható az Apostolok tornya, avatott kísérőkkel járhatók végig a tárlatok, az interaktív játszóházban a Levendula Játszóház és Alkotóműhely közreműködik, a kézműves műhelyben kipróbálható a mézeskalácssütés, lehet írni lúdtollal, csuhézni, lakásdekorációs magképeket és ludas kitűzőt készíteni Nemes Tímea iparművésszel. Fellép a Görömbő Kompánia, a Madzag Bábszínház, a Húzós Banda és a Szent Márton Néptáncegyüttes.

Sok kiállítóhely - a minisztérium forráshiánya ellenére - megtartja a Múzeumok Őszi Éjszakáját. A Magyar Országos Levéltár érdekes előadásokkal, nosztalgiafotózással és raktárlátogatással várja az érdeklődőket, akik Farkas Bertalannal is találkozhatnak. A Sziklakórház Múzeumban felejthetetlen időutazáson vehetnek részt a látogatók, akik többek között gázálarcokat, vegyvédelmi, polgári védelmi és katonai ruhákat is felpróbálhatnak. A Királyi Borház és Pincemúzeumban megelevenedik a magyar bor- és italkultúra, valamint a kézműves hagyomány, a Budavári Labirintust pedig mécsesfényben lehet bejárni. (Itt az este teljes bevételét a vörösiszap-katasztrófa sújtotta falvak lakóinak megsegítésére ajánlják fel.) A szegedi Móra Ferenc Múzeumban tárlatvezetéseket tartanak az állandó és időszaki kiállításokon, az érdeklődők megudhatják, mitől páratlan a szögedi papucs, és Sally Tibor cipészmester azt is elárulja, hogyan készítette el a világ legnagyobb - 188-as méretű - kézzel varrott, kifordított papucsát. Régi szegedi képeslapok segítségével idézik meg a város múltját, lesz szablyavívó bemutató, s a vendégek egy keleti harcművészet, a bu-jutsu kai művelőit is láthatják.

További hétvégi gyerekprogramok erre a linkre kattintva érhetők el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Színház

„Molnár műveinek épségére figyelni fogunk a jogok lejárta után is”

Lukin Ágnes rendező, Molnár Ferenc dédunokája tette közzé saját álláspontját az általa csak „Delila-gate”-ként emlegetett esettel kapcsolatban.
Klasszikus

Kurtág operája a negyedik a legjobb 21. századi művek listáján – a Guardian szerint

Habár úgy tűnt, soha nem készül el, végül Kurtág életművének eklatáns darabja lett A játszma vége – írja a Guardian. A tekintélyes brit lap összeszedte a 21. század legjobb kortárs klasszikus zenei alkotásait. Íme a lista.
Klasszikus

Nagy zeneszerzők szerelmi életéről szól Bősze Ádám új előadássorozata

Nem a komolyzenét akarja népszerűsíteni, célja csupán, hogy érdekes legyen. Új előadássorozatában a női szemszögre különös figyelmet fordítva beszél nagy zeneszerzők nagy szerelmeiről Bősze Ádám.
Színház

Bezárja tanodáját Gór Nagy Mária

Nem talált elég tehetséges diákokat, így már csak a kifutó évfolyamokat tanítja a róla elnevezett intézményben a színésznő.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.