gyerek

Családi programok a hétvégére

2010.11.11. 08:56
Ajánlom
Erre a hétvégére leginkább múzeumi vigasságokat ajánlunk.

De még mielőtt a múzeumokat vennénk sorra, a könnyebb műfaj kedvelőinek figyelmét hívjuk fel arra, hogy a Katáng Vácott születésnapot ünnepel, az IBS Színpadon pedig új lemezét mutatja be Fenyő Iván közreműködésével.

A hétvégén zárul a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Számos résztvevő, köztük a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Márton-napi vigasságokkal készül. Hagyományos ludas falatok, kézműves foglalkozások, tollfosztó, vásár, zene és tánc lesz a program a Városligetben november 13-án. Megmászható az Apostolok tornya, avatott kísérőkkel járhatók végig a tárlatok, az interaktív játszóházban a Levendula Játszóház és Alkotóműhely közreműködik, a kézműves műhelyben kipróbálható a mézeskalácssütés, lehet írni lúdtollal, csuhézni, lakásdekorációs magképeket és ludas kitűzőt készíteni Nemes Tímea iparművésszel. Fellép a Görömbő Kompánia, a Madzag Bábszínház, a Húzós Banda és a Szent Márton Néptáncegyüttes.

Sok kiállítóhely - a minisztérium forráshiánya ellenére - megtartja a Múzeumok Őszi Éjszakáját. A Magyar Országos Levéltár érdekes előadásokkal, nosztalgiafotózással és raktárlátogatással várja az érdeklődőket, akik Farkas Bertalannal is találkozhatnak. A Sziklakórház Múzeumban felejthetetlen időutazáson vehetnek részt a látogatók, akik többek között gázálarcokat, vegyvédelmi, polgári védelmi és katonai ruhákat is felpróbálhatnak. A Királyi Borház és Pincemúzeumban megelevenedik a magyar bor- és italkultúra, valamint a kézműves hagyomány, a Budavári Labirintust pedig mécsesfényben lehet bejárni. (Itt az este teljes bevételét a vörösiszap-katasztrófa sújtotta falvak lakóinak megsegítésére ajánlják fel.) A szegedi Móra Ferenc Múzeumban tárlatvezetéseket tartanak az állandó és időszaki kiállításokon, az érdeklődők megudhatják, mitől páratlan a szögedi papucs, és Sally Tibor cipészmester azt is elárulja, hogyan készítette el a világ legnagyobb - 188-as méretű - kézzel varrott, kifordított papucsát. Régi szegedi képeslapok segítségével idézik meg a város múltját, lesz szablyavívó bemutató, s a vendégek egy keleti harcművészet, a bu-jutsu kai művelőit is láthatják.

További hétvégi gyerekprogramok erre a linkre kattintva érhetők el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.