gyerek

Családi programok a hétvégére

2010.08.26. 15:20
Ajánlom
Hogy igazán jó vége legyen a nyárnak, érdemes tartalmasan tölteni augusztus utolsó hétvégéjét.

Augusztus 28-án családi napot rendeznek a Petőfi Csarnokban, ahol az egészséges életmódra igyekeznek felhívni a szervezők, az egyaránt 25-25 éves Petőfi Csarnok és a "Rák ellen az emberért, a holnapért" Alapítvány. Akik kíváncsiak és szeretnék kipróbálni az egészséges életmód örömeit, azok kipróbálhatják a svéd- vagy a shiatsu masszázst, részt vehetnek szemtréningen, választhatnak többféle személyiségfejlesztő és stresszoldó bemutató tréning közül. Hogy jobban eligazodjunk a sokféle alternatív terápia között, abban segítenek az orvosi előadások, kerekasztal beszélgetések és konzultációk. S hogy a vendégek éhen ne maradjanak, bemutató főzéseken kaphatnak új ötleteket otthoni kipróbálásra, de helyben is válogathatnak az egészséges, ízletes ételek és sokféle vásárfia közül. A délelőtt 10-kor kezdődő programban két színpadon zenei, színházi és táncprodukciókatat láthatnak az érdeklődők, de lesz divatbemutató, valamint tűz-és fényzsonglőrök is érkeznek. A nap zárásaként a résztvevők együtt készíthetik el Vincent van Gogh Napraforgó című festményét öt hazai művészeti csoportosulás tagjaival.

A Vasúttörténeti Parkban augusztus 27-én nyílik a 25. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás. A természetben előforduló aranyat mutat be Alaszka, Nevada, Szibéria és Erdély, ahonnan az 1870-es évek bányáiból muzeális anyagot hoznak el a kiállítók. A vállalkozó kedvű kincsvadászok egy négy méter hosszú kádban állandó vízfolyás mellett szitálhatják a folyami üledéket, hátha aranyszemcsékre bukkannak, sőt megnyílik a kőkaszinó, ahol mindenki nyer, aki megpörgeti a szerencsekereket, de a főnyeremény egy darabka csiszolatlan gyémánt lesz. Ugyanitt vasárnap az Orient Expressz is megtekinthető.

A Palotanegyed Fesztiválon pénteken a a Tubatigrisről és a Trombitaparipákról mesél a Brass in the Five és Méhes Csaba, szombaton délelőtt Gágogó-, délután Kolompos-koncert lesz. Gágogóék gyermekeknek szóló verses, játékos műsorok készítésével foglalkoznak. Az általuk kiválasztott versekre írt saját zenéiket adják elő, de helyet kapnak a műsorban a már elfogadott, klasszikusnak tartott gyermekdalok, népdalok, saját szövegek is. Nagyon fontos a zenekar számára a játék, ezért a műsor jelentős részét közösségi, tréfás, mozgásfejlesztő-koordinációs játékok alkotják. Vasárnap délelőtt Paprika Jancsi kalandozik a Mikszáth Kálmán téren, délután pedig tréfákkal, mondókákkal, találós kérdésekkel és sok-sok zenével várja a családokat a Garabonciás Együttes..

Magyarország legerősebb falujában, Alsótoldon szombaton Toldi-napot tartanak, ahol bárki kipróbálhatja, meddig tudja a petrencés rudat tartani, emellett cipelhetnek nyolcvanzsákokat, húszkilós kannákat, pörgethetik a kétmázsás traktorgumikat, illetve farönköket.

A győri Hrabal moziban vasárnap 11 órakor és 12:30-kor is vetítik a Bogyó és Babóca kalandjaiból készült rajzfilmeket, ehhez játszóház kapcsolódik.

Pécsett szombaton zárul a 15. Nemzetközi Felnőttbábfesztivál. 10 órakor Bartha Tóni jóvoltából Paprika Jancsi kalandjaival ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok, de még az is elképzelhető, hogy megjelenik a színen Vitéz László.

Vasárnap nyílik az évad a debreceni Vojtina Bábszínházban. A nap kapunyitó ceremóniával kezdődik 10 órakor, majd ízelítőt adnak az idei új előadásokból, a Cirkusz téren megnyílik a Circus Mechanicus, és betekinthet bárki egy nem mindennapi kompánia életébe,  a Tekergő téren pedig szórakoztató feladatokkal üthető el az idő. A nap folyamán fellép a MárkusZínház és a Bábakalács Bábszínház, délután pedig egy kiderül, milyen cirkuszba vágyik Pinokkió.

A hétvégén csokifesztiválra is sor kerül, ahol az édesszájúakra és az étcsokikedvelőkre is számítanak. Szerencsen harmadszor rendezik meg az eseményt, a rendezők tervei szerint a jeles alkalmat 1400 kilogramm csokimasszából és kétszáz liter tokajiból készülő bonbonnal teszik emlékezetessé, és ezzel a világ legnagyobb bonbonjának fog számítani.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.