gyerek

Csin-Bum-Bon-Bon

2013.04.04. 09:27
Ajánlom
A korábban meghirdetettel ellentétben a XiloTon Ütőegyüttes koncertje lesz hallható a Bon-Bon Matiné április 6-i előadásán az IBS Színpadon.

A Bon-Bon Matiné eseményei talán a legsikeresebb és legkeresettebb gyermek- és családi programok már nem csak Budapesten. Vezetőjük, megálmodójuk Lukácsházi Győző, aki ezeken a koncerteken keresztül a színvonalas, edukatív gyermekszórakoztatás emblematikus figurájává vált az elmúlt évtizedben.

A XiloTon Ütőegyüttest 2009 decemberében hívta életre hat olyan fiatalember, akik szabadidejüket értékteremtésre szerették volna áldozni. Zenei tanulmányaikat együtt folytatták, amelynek során életre szóló élményekkel, tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és meghatározó útmutatást kaptak - nem csak zenei kérdésekben. egtöbbjük ma már többgyermekes családapa, így az együttmuzsikálás mellett, a produkciók összeállítása során a legfontosabb szempontként a gyermekek szórakoztatását, ízlésviláguk színesítését és képességeik fejlesztését tekintették. Céljuk az ütőhangszeres muzsika bemutatásán keresztül közel vinni az érthető, élvezhető zenét a gyermekekhez és a közönséghez, átadni a zene művelésének örömét, lehetőségeit már óvodás kortól kezdve, illetve mindazt, amit számukra mindezek jelentenek. Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos és komoly egyben, amelyek színvonalas, könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt.

A XiloTon Ütőegyüttes előadásai során megjelennek az együttes vezetője, Fábián Zoltán által kifejlesztett pedagógiai módszer, a Csengő-Bongó egyes elemei is, amely a jelenlegi óvodai, iskolai zenei képzést kiegészítve a gyermekek zene iránti érdeklődését hivatott felkelteni, lehetőséget biztosítva számukra a hangszeres játékra. A módszer alkalmazásával sikeresen fejleszthető a gyermekek hallása, énekhangja, ritmusérzéke, koncentráló és koordinációs képessége, közösségbe történő beilleszkedésének képessége, szerepléssel kapcsolatos félelmeinek feloldása és a beiskolázás során előtérbe kerülő képességei. A módszer alkalmazásának következtében a gyermekeknek sikerélményben lesz részük: legyőzik a szerepléssel kapcsolatos félelmeiket, játékos módon hozzászoknak a későbbi szereplési és vizsgahelyzetekhez, ezáltal könnyebben viselik el a szerepléssel járó feszültebb pillanatokat. 

Csin-Bum-Bon-Bon - A XiloTon Ütőegyüttes koncertje
2013. április 6. szombat 11:00 - IBS Színpad
Bon-Bon Matiné, Lurkó-bérlet V. előadás

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Veszélyben van a szimfonikus zenekar intézménye?

Számos veszély fenyegeti a szimfonikus zenekarokat, de ha túlélik, az biztos, hogy a jövő zenekara nem olyan lesz, mint a mai. Fischer Iván szerint ideje megreformálni a zenekarok működését, hogy megfeleljen a következő generációk korszakának.
Klasszikus

Rácz Ödön nagybőgős rekordot döntött A dongóval

Rimszkij-Korszakov eredetileg hegedűre és zongorára írt darabját már majd' minden hangszercsoport képviselői eljátszották, most egy extra gyors nagybőgő verziót mutatunk. Videó!
Vizuál

Sikerfilmek unalmas leírásai

Kitalálod, melyik filmet foglalták össze a netezők egyetlen mondatban? A jellemzésekben csak valós információk szerepelnek - abból viszont a lehető legérdektelenebbek.
Zenés színház

Élő közvetítések sorozata New York-i Metropolitan Operából

Tizenkét élő közvetítésből álló sorozatot indít a New York-i Metropolitan Opera (MET) festői európai és amerikai helyszínekről olyan világsztárok szereplésével, mint Anna Netrebko, Diana Damrau vagy Jonas Kaufmann.
Színház

Idén is vár kicsiket és nagyokat a balatonszárszói Csukás Színház

Sorban érkeznek a szárszói teátrumba az elismert művészek és a minőségi gyerekprogramok.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.