gyerek

Csin-Bum-Bon-Bon

2013.04.04. 09:27
Ajánlom
A korábban meghirdetettel ellentétben a XiloTon Ütőegyüttes koncertje lesz hallható a Bon-Bon Matiné április 6-i előadásán az IBS Színpadon.

A Bon-Bon Matiné eseményei talán a legsikeresebb és legkeresettebb gyermek- és családi programok már nem csak Budapesten. Vezetőjük, megálmodójuk Lukácsházi Győző, aki ezeken a koncerteken keresztül a színvonalas, edukatív gyermekszórakoztatás emblematikus figurájává vált az elmúlt évtizedben.

A XiloTon Ütőegyüttest 2009 decemberében hívta életre hat olyan fiatalember, akik szabadidejüket értékteremtésre szerették volna áldozni. Zenei tanulmányaikat együtt folytatták, amelynek során életre szóló élményekkel, tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és meghatározó útmutatást kaptak - nem csak zenei kérdésekben. egtöbbjük ma már többgyermekes családapa, így az együttmuzsikálás mellett, a produkciók összeállítása során a legfontosabb szempontként a gyermekek szórakoztatását, ízlésviláguk színesítését és képességeik fejlesztését tekintették. Céljuk az ütőhangszeres muzsika bemutatásán keresztül közel vinni az érthető, élvezhető zenét a gyermekekhez és a közönséghez, átadni a zene művelésének örömét, lehetőségeit már óvodás kortól kezdve, illetve mindazt, amit számukra mindezek jelentenek. Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos és komoly egyben, amelyek színvonalas, könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt.

A XiloTon Ütőegyüttes előadásai során megjelennek az együttes vezetője, Fábián Zoltán által kifejlesztett pedagógiai módszer, a Csengő-Bongó egyes elemei is, amely a jelenlegi óvodai, iskolai zenei képzést kiegészítve a gyermekek zene iránti érdeklődését hivatott felkelteni, lehetőséget biztosítva számukra a hangszeres játékra. A módszer alkalmazásával sikeresen fejleszthető a gyermekek hallása, énekhangja, ritmusérzéke, koncentráló és koordinációs képessége, közösségbe történő beilleszkedésének képessége, szerepléssel kapcsolatos félelmeinek feloldása és a beiskolázás során előtérbe kerülő képességei. A módszer alkalmazásának következtében a gyermekeknek sikerélményben lesz részük: legyőzik a szerepléssel kapcsolatos félelmeiket, játékos módon hozzászoknak a későbbi szereplési és vizsgahelyzetekhez, ezáltal könnyebben viselik el a szerepléssel járó feszültebb pillanatokat. 

Csin-Bum-Bon-Bon - A XiloTon Ütőegyüttes koncertje
2013. április 6. szombat 11:00 - IBS Színpad
Bon-Bon Matiné, Lurkó-bérlet V. előadás

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.