gyerek

Egyperces gyermekölelés a Down-világnapon

2011.03.19. 18:07
Ajánlom
A Down Világnaphoz kapcsolódva rendezik meg az Egyperces gyermekölelés című eseményt vasárnap a budapesti Vígszínházban.

A rendezvényen fellép többek között Halász Judit és Szalóki Ági, a Vígszínház művészei, a Baltazár Színház és a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékei. A programokat a Szlovák Down-szindróma Társaság és az ArtEst műsora, a Lego-sarok, játszóház, kézműves foglalkozások és rajzverseny is színesíti, a gyerekek együtt festhetnek Wahorn András, Tóth József és ef Zámbó István festőművészekkel.

A programkavalkád célja bebizonyítani, hogy megvalósítható a sérült és egészséges gyermekek integrációja, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy minden gyermeknek szüksége van a szeretetre és az ölelésre. A szervezők arra kérik a résztvevő felnőtteket, hogy egy percen keresztül öleljenek meg egy gyermeket - akár saját gyermeket, akár másét -, ezáltal is támogatva a Down Egyesület célját és a gyermekek integrációját. Az „ölelésen" vasárnap 14:30-kor vehetnek részt az érdeklődők a XIII. ker Ditrói Mór utcában, a Vígszínház mellett.

A Down Egyesület által három éve életre hívott Down-világnaphoz kapcsolódó rendezvény célja segíteni a Down-szindrómások és családjaik életét azáltal, hogy növeli a sérült emberek társadalmi elfogadottságát. Évről évre egészséges és sérült gyermekek százai töltik meg a Vígszínházat, hogy bebizonyítsák: a sérült és az ép gyermekek egyformán játszanak és szórakoznak. A 2011-es rendezvény mottója: „A művészet integrál", ennek megfelelően a szervezők különféle művészeti ágakat vontak be a programba.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.