gyerek

Életútra-való

2010.06.08. 21:05
Ajánlom
A Marczibányi Téri Művelődési Központban működő Gyermekszínházak Háza Alapítvány sikeres projektet valósított meg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Olyan programokat vittek el a gyerekekhez, amelyek segítik őket a tudatos életvitel kialakításában.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban működő Gyermekszínházak Háza Alapítvány már jól ismert a II. kerületi iskolások számára, mivel sikeres pályázatainak köszönhetően tavaly több száz gyermek vehetett részt ingyenes gyermekszínházi előadáson. Az alapítvány a minőségi gyermekszínház melletti elköteleződésén túl, nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok tudatos életvitelének kialakítását elősegítse. "Életútra-való" programja - melyet a Raiffeisen Bank Zrt. támogat - megvalósításában a végéhez közeledik. Bicskére, a Batthyány-kastélyban működő, fővárosi fenntartású Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon családon kívül nevelkedő lakóihoz sikerült eljuttatni művészet- és drámapedagógiai programokat.

A foglalkozások az önismeret, szabálykövetés, együttműködési készség, kommunikáció, konfliktuskezelés fejlesztésére irányulnak - játékos formában. Ezek azok a területek, melyek ezeknél a gyerekeknél - sajátos helyzetüknél fogva - külön figyelmet igényelnek. A Bothmer-gimnasztika, a drámajáték, a playback-színház, a bábterápia, a csapatjátékok és a kézműveskedés segítségével az együtt alkotás örömét élik meg a gyerekek.  A program részét képezi az is, hogy a gyerekekkel foglalkozó, velük a mindennapok szintjén törődő nevelők, pedagógusok is megismerkedjenek ezekkel a módszerekkel, s a későbbiekben alkalmazni tudják munkájuk során.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Sir Simon Rattle otthagyja Londont

Személyes okokkal indokolja, hogy 2023-ban távozik a Londoni Szimfonikusok éléről, és a müncheni Bajor Rádiózenekarnál folytatja a neves brit karmester.
Színház

100 éve született Foxi Maxi és Frédi magyar hangja, Csákányi László

1921. január 13-án született Csákányi László, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, aki a papi hivatást feladva vált a magyar színjátszás kiemelkedő alakjává.
Klasszikus

VIDEÓ: Baráth Emőke korai Mozart-áriát énekel

Szerelemi riválisáról énekel és csendben szenved Mozart operahőse, Sifare. A „Soffre il mio cor con pace” című áriát Baráth Emőke előadásában halljuk egy tavalyi, pécsi koncertről.
Zenés színház

Operajátszás, rendkívüli időkben

Folytatódik az Opera Magazin sorozata, amelyben zenei szakembereket faggatunk arról, hogyan változnak az operajátszási szokások, és mivel lehet hatékonyan megszólítani a közönséget. Ezúttal két zenetörténész-kritikussal, Mácsai Jánossal és Mesterházi Mátéval ültek le beszélgetni.
Színház

Elhunyt Vass Gábor színész

Évtizedekig dolgozott színházban, a legtöbben viszont orgánumát ismerik: ő volt Sean Connery és Bruce Willis magyar hangja. Hatvannégy éves volt.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.