gyerek

Élményekkel teli hétvége az egész családnak

2014.05.20. 15:35
Ajánlom
A nemzetközi gyereknapon számos, budapesti helyszín várja színvonalas rendezvényekkel a kikapcsolódni vágyó családokat.

A Bóbita Gyereknapon, május 25-én egész napos, ingyenes programok közül válogathatnak a családok az Allee bevásárlóközpontban. Az Eszter-Lánc mesezenekar, az Apacuka Zenekar és a Talamba Ütőegyüttes koncertje mellett kreatív kézműves foglalkozások, arcfestés, varázslat, mese és kacagás - Boldog Péter bűvész, valamint tudományos kísérletek is garantálják a kikapcsolódást.
Első és egyben rendhagyó gyermeknapi fesztiválját rendezi meg a Pesti Magyar Színház május 22-25. között. A négy napos "maratoni" gyermeknapon igazi színházi, irodalmi és kreatív programokkal várják a gyerekeket a teátrumba. A színház családi fesztiválján és előadásain a gyermekeknek írt darabok szerzői, valamint egy általuk meghívott író társuk is jelen lesz, ahol a könyvvásáron és börzén túl, a gyerkőcök még dedikálhatják is az írókkal kedvenc, vagy frissen szerzett könyvüket.
A Klebelsberg Kultúrkúria gyereknapi forgataga május 24-én kerül megrendezésre. A Csodamalom Bábszínház elhozza Gőgös Gúnár Gedeon című előadását, de lesz mulatság a Kolompos együttessel, valamint - a gyerekek legnagyobb örömére - Pegazus mesés játéktára, Tekergőtér, Furfangos csodavilág játszóház, bűvész, Gömbölődő játéktár, kézműves játszóház és hempergő is.

Szintén május 24-én tartják a gyereknapot a Magyar Mesemúzeumban, ahol 11 órától Kovácsovics Fruzsia repíti el a kicsiket zenés-mesés műsorában a Távol-Keletre. 12 órától veszi kezdetét a GYIK Majális, ahol szabadtéri kiállítás, animációs vetítések és kreatív workshopok állnak a gyerekek rendelkezésére. A nap zárásaként, 15 órától fergeteges moldvai táncház indul a Sebesvíz együttessel, versenyekkel, játékokkal, közös dalolással, csujjogatásokkal.
A Városligetben sem maradnak ünnep nélkül a gyerekek, hiszen május 24-25-én, két napon keresztül színházi előadások, koncertek, kvízjátékok szórakoztatják majd a nagyérdeműt. A kulturális kikapcsolódás mellett a szervezők egészségmegőrző programokkal is készülnek, lesz például gyermekfogászati szűrés, véradás, de lovasterápia-bemutató is.
Május 25-én szintén nagyszabású gyereknap veszi kezdetét a Művészetek Palotájában is: kint és bent, fent és lent rengeteg színvonalas, színpadi program, igényes játék és különleges foglalkozás várja mindazokat, akik valódi értékekkel szeretnék megajándékozni ezen a napon a gyermekeket.
Május 25-én, 11 órától a Budapest Jazz Clubban Királylányok és Királyfiak címmel mesés történetet láthatunk, Kovács Patrícia előadásában. Az előadás megmutatja, mi is pontosan a jóság, a szépség, az állhatatosság, és az összes többi olyan tulajdonság, amit a kisgyerekek szíve rejt, és amit érdemes a felnőtteknek is feleleveníteni olykor-olykor...
A Millenárison a PLayKID Gyermeknap kínál színvonalas programot a családoknak. A színpadon fellép többek között Halász Judit, Gryllus Vilmos, Szandi, Kovácsovics Fruzsina és a Kaláka együttes is, de lesz arcfestés, minikresz pálya, rendőrségi és tűzoltóbemutató, táncoktaás és olvasósarok is. A szórakoztatás mellett a szervezők kiemelt feladatnak tartják, hogy felhívják a gyermekek és persze szüleik figyelmét a közelgő nyári táborok veszélyeire, illetve az egészségük megőrzésének fontosságára különböző játékok segítségével.
A nevetés és a jókedv kapják a főszerepet a Magyar Vasúttörténeti Park gyereknapi rendezvényén. Május 25-én 11 órától a Magyar Rádió Családi Koncert - Klasszikusoktól a Rockzenéig produkciója, 15 órától pedig a Kispárna zenekar műsora szórakoztatja a közönséget. A mozgás is fontos szerepet kap az eseményen: a gyerekek kipróbálhatják ügyességüket a Cartoon Network Fociakadémia nyitóeseményén is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.