gyerek

És Te hogy alszol?

2014.12.17. 16:43
Ajánlom
Az alvás életünk egyharmadát kitölti, a másik kétharmadát pedig befolyásolja. De vajon eleget tudunk róla?

Sokaknak állandó gondjai vannak az alvással, mégis kevesen gondolkoznak el azon, mit tehetnének az éjszakai felébredések ellen, meddig lehet és érdemes korlátozni a napi alvásidőt, vagy épp milyen módon irányíthatjuk álmainkat. Az alvást ma is rengeteg misztikum és rejtély övezi. Hajlamosak vagyunk neki néha túl nagy jelentőséget tulajdonítani - miközben valójában elhanyagoljuk. Nagyon sokat képzelünk róla, pedig talán nagyon is egyszerű - vagy nagyon is bonyolult, de másképpen, mint gondoljuk. A szerző, dr. Purebl György pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos felteszi - és meg is válaszolja - azokat a kérdéseket, amelyeket fontos tisztázni ahhoz, hogy az alvás a regenerálódás és felfrissülés, ne pedig a problémák forrása legyen mindennapjainkban.

Mindenki számára érthetően, példákkal illusztrálva adja át az alvással kapcsolatos alapvető orvosi és lélektani ismereteket, legyen szó akár a gyermekek alvási szokásairól, akár a bioritmus eltolódásáról, akár az alvászavarokról, vagy a sokszor riadalmat keltő alvajárásról.Mi magunk vagyunk a Te jól alszol? című könyv főszereplői, hiszen aligha van olyan ember, akinek magának vagy családtagjainak ne lett volna már alvással kapcsolatos gondja. A kötet rendkívül érdekes olvasmány, hiszen személyesen érintettek vagyunk benne - biztos, hogy senki nem fog elaludni rajta...

Kérdésünk: Mi volt eddig a leghosszabb idő, amit kísérleti helyzetben az ember alvás nélkül kibírt?

A helyesen válaszolók közül ketten boldog tulajdonosai lehetnek a Pszichológus a családban sorozat Te jól alszol? c. kötetének.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.