gyerek

Esterházy gyermeknap

2010.05.27. 15:30
Ajánlom
Május 30-án vasárnap gyermeknapi programokkal vár mindenkit az eisenstadti Esterházy-kastély, a fraknói vár és a lackenbachi kastély, Ausztriában. Az izgalmas időutazás során kiderül, milyen volt az élet négyszáz éve az Esterházy uradalomban.

Az eisenstadti Esterházy-kastélyban olyan különleges foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, ahol csodás ruhákba öltözhetnek, a felgördülő függöny mögül kilépve színpadra állhatnak, igazi reflektorfénybe kerülhetnek. Az Operasztár és díva elnevezésű programhoz kastélyvezetési-időpontok is tartoznak: 10:30-tól német nyelven, 10:45-től magyar nyelven.

Izgalmas időutazás a pompás kastélyban című rendezvényen a titkos ajtókról esik majd szó, és persze az egyszerűekről, a szolgálók által használtakról és a tapétázott ajtókról is. A kastély dísztermeiben egykor magasrangú vendégeket fogadtak, most a gyerekek vehetnek részt egy hercegi audencián a Tükörteremben. Vezetési időpontok itt is vannak:15:00-tól német nyelven, 15:45-től magyar nyelven. Bejelentkezni a tickets@esterhazy.at e-mail címen vagy a 0043 2682 6385412-as telefonszámon lehet.

Fraknó Vára igazi felfedeznivaló hely, ahol arról is hallhatnak az érdeklődők, hogy mit kellett a barokk korban egy hercegnek tanulnia, illetve a katonákon kívül ki szolgált még a várban. Ki lehet próbálni a madártollal való írást, lehet gyűjteni gyógyfüveket és meg lehet vizsgálni a páncélokat testközelből is. Vezetésre 11:30-tól és 14:30-tól kerül sor magyar és német nyelven. Bejelentkezni a burg-forchtenstein@esterhazy.at e-mail címen vagy a 0043 2626 81212-as telefonszámon lehet.

Lackenbachi kastélyban „KULT(ur)Natur" elnevezésű speciális gyerekvezetésekre kerül sor, ahol az őshonos állatok természetes élőhelyét ismerhetik meg a kicsik. Lesz szó a vadászat fejlődéséről, a fafeldolgozásról, az erdőismeretről, mesékről és mondákról. A vezetés alatt sétát tesznek a történelmi reneszánsz gyümölcsöskertben, érdekes dolgokat mesélnek majd a vizesárokkal kapcsolatban és végül meghódítják az Ausztriában egyedülálló, mítikus „Parnass-dombot". Számos izgalmas történet ismerhető meg a lackenbachi reneszánsz kastélyról. A vezetésekre 13:00-tól és 14:30-tól kerül sor magyar és német nyelven. Bejelentkezni a naturspur@esterhazy.at e-mail címen és a 0043 2619 20012-as telefonszámon lehet.

  

A gyerekeknek ingyenes a belépés, további információ a http://www.esterhazy.at/ weboldalon található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.