gyerek

Évadzárás a debreceni Vojtina Bábszínházban

2011.06.19. 11:33
Ajánlom
A magyar kultúra ápolása, megjelenítése és továbbadása volt a legfontosabb szempont az évadban, és a következő szezont is ennek jegyében tervezik.

Asbóth Anikó, a intézmény vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusoktól kapott visszajelzések egyértelműen megerősítik őket a magyar kultúra megjelenítésének helyességében. A bábszínházba járó gyerekek a népmeséket, népdalokat játékos formában, a színház eszközeivel megjelenítve élvezhetik. A társulat a 2010/2011-es évadban többször is járt külföldön és más magyarországi színházakban is vendégjátékon. Ezek sorából kiemelte bolognai fellépésüket: a Debreceni Nyári Egyetem közvetítésével alakult ki kapcsolatuk a helyi magyarokkal és ennek volt hozadéka az itáliai előadás.

Az idén 35 éves Vojtina Bábszínházban az elmúlt évad 450 előadását mintegy 31 ezren látták. A most zárult színházi szezonban öt bemutatót tartottak és a következő évadban is ugyanennyit terveznek. Asbóth Anikó az MTI érdeklődésére elmondta: valamelyest csökkent a nézőszámuk, de nem jelentősen. "A családok elszegényedését sajnos mi is érezzük, éppen ezért az elmúlt évadhoz hasonlóan jövőre sem emeljük a jegyárakat" - fűzte hozzá. Az igazgató elmondta, hogy csökkent a bábszínház fenntartójától, a debreceni önkormányzattól kapott támogatásuk. Asbóth Anikó az elmúlt évadból kiemelte az augusztusi Idesüss a figurásra című évadnyitó napot, az ifjúsági közösségnek szóló előadás-sorozatukat, valamint a kortárs magyar drámáknak helyt adó debreceni DESZKA Fesztiválon való részvételüket,.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Színház

Új bemutatóval ünnepli Szakonyi Károlyt a Rózsavölgyi Szalon

Október 26-án, Szakonyi Károly 90. születésnapján mutatja be a Rózsavölgyi Szalon a drámaíró A hatodik napon című darabját, melyet Dicső Dániel rendező és Hárs Anna dramaturg bújtatott modern köntösbe.
Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.