gyerek

Évadzárás a debreceni Vojtina Bábszínházban

2011.06.19. 11:33
Ajánlom
A magyar kultúra ápolása, megjelenítése és továbbadása volt a legfontosabb szempont az évadban, és a következő szezont is ennek jegyében tervezik.

Asbóth Anikó, a intézmény vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusoktól kapott visszajelzések egyértelműen megerősítik őket a magyar kultúra megjelenítésének helyességében. A bábszínházba járó gyerekek a népmeséket, népdalokat játékos formában, a színház eszközeivel megjelenítve élvezhetik. A társulat a 2010/2011-es évadban többször is járt külföldön és más magyarországi színházakban is vendégjátékon. Ezek sorából kiemelte bolognai fellépésüket: a Debreceni Nyári Egyetem közvetítésével alakult ki kapcsolatuk a helyi magyarokkal és ennek volt hozadéka az itáliai előadás.

Az idén 35 éves Vojtina Bábszínházban az elmúlt évad 450 előadását mintegy 31 ezren látták. A most zárult színházi szezonban öt bemutatót tartottak és a következő évadban is ugyanennyit terveznek. Asbóth Anikó az MTI érdeklődésére elmondta: valamelyest csökkent a nézőszámuk, de nem jelentősen. "A családok elszegényedését sajnos mi is érezzük, éppen ezért az elmúlt évadhoz hasonlóan jövőre sem emeljük a jegyárakat" - fűzte hozzá. Az igazgató elmondta, hogy csökkent a bábszínház fenntartójától, a debreceni önkormányzattól kapott támogatásuk. Asbóth Anikó az elmúlt évadból kiemelte az augusztusi Idesüss a figurásra című évadnyitó napot, az ifjúsági közösségnek szóló előadás-sorozatukat, valamint a kortárs magyar drámáknak helyt adó debreceni DESZKA Fesztiválon való részvételüket,.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.