gyerek

"Farsang napja ma vagyon, tyúkot üssenek agyon..."

2012.02.03. 19:22
Ajánlom
Mit esznek ezen a farsangon? - kérdezhetné egy pesti, pedig tudhatná, hogy például fánkot, ha éppen nem a Budapesti Operabál legínyencebb fogásaira gondol.

Az ételeken kívül is különleges kapcsolata van a farsangnak a téllel, a hideggel, ugyanis arra hivatott, hogy elűzze azt és jelezze a tavasz közeledtét. A magyar farsangi hagyományok a környező országokhoz képest is meghökkentőbbek, gondoljunk csak a mohácsi busójárásra.

Akik valóban ünnepelik, azoknak a hagyományok, a népszokások és babonák az önfeledt mulatságok idejét jelenthetik korosztálytól függetlenül. Ám nem muszáj a vidéket felkeresni ahhoz, hogy részt vehessen a család hasonló programban, ugyanis februárban több helyszínen a legkülönfélébb előadásokkal, kézműves-foglalkozásokkal várják a szülőket, gyermekeket.

Farsangolós programok Budapesten

2012. február 4. 10:00, 18. 11:00 - Kispesti Munkásotthon és Művelődési Ház
2012. február 4. 10:00 - Millenáris, Fogadó 
2012. február 4. 15:00 - Klebelsberg Kultúrkúria 
2012. február 12. 11:00 - Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
2012. február 18. 17:00 - TEMI Fővárosi Művelődési Háza 
szombat délelőttönként - Marczibányi Téri Művelődési Központ

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.