gyerek

Fidelio Matiné: Öko :)SziaMarczi!

2010.04.18. 08:03
Ajánlom
Igazán mozgalmas nap várja azokat, akik kilátogatnak a Marczibányi térre április utolsó családi játszószombatján.

A Föld Napja alkalmából a környezetvédelem kerül előtérbe, a kézműves délelőttön a Szent György-naphoz kapcsolódva a sárkányok és a lovagok adják a témát, ahol az ebédig a kicsik és szüleik, nagyszüleik együtt alkothatnak, az udvaron egész nap játék vár, és ezena  napon kerül sor a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó fővárosi döntőjére is. A belépés díjtalan.

Részletes program:

10:00-16:00 Öko :)SziaMarczi!

10:30-12:00 Motolla játszóház (kisgyerekes családoknak, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak)

11:30-12:00 Diridongó (dalok, játékok, közös zenélés kicsinyekkel, szüleikkel virágokról, állatokról Donáth Zsuzsanna zenepedagógussal)

12:00-13:00 Hajnal (interaktív ökoszínház óvodásoknak)

13:00-16:00 Ökojátszóház (kreatív újrahasznosítás a Csipesz Alkotóműhely vezetésével)

A 25-i Kőketánc gyermektáncház is a Szent György-nap jegyében várja az 1-7 éves gyerekeket. Az élő moldvai és gyimesi muzsikával kísért gyermektáncházban dalok és táncok mellett a magyar népi gyermekjátékokkal, körjátékokkal, mondókákkal, mesékkel, kézműves foglalkozás keretében ismerkedhetnek meg a résztvevők a jeles naphoz kapcsolódó népszokásokkal.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.