gyerek

Francia előadás lett a legjobb a szabadkai gyermekszínházi fesztiválon

2011.05.24. 17:20
Ajánlom
Az én Pinocchióm című francia árnyjáték kapta a legjobb előadás díját a 18. Szabadkai Gyermekszínházi Fesztiválon.

A fesztivál versenyprogramjában tizennyolc ország húsz előadása vetélkedett. A hétvégén zárult rendezvény produkcióit nemzetközi zsűri bírálta el, amelynek egyhangú döntése alapján a legjobb előadás és a legjobb színpadterv díjait a francia Az én Pinocchióm című árnyjáték kapta. Az eredetiségért és fantáziáért az olasz Faust! Faust!-ot díjazták. A legjobb rendező az orosz Jurij Utkin lett, aki a Mesék a mennyei padlásról című előadást készítette. A legjobb eredeti zenéért ítéltek díjat a kazahsztáni Ki fonja a lovak sörényét című előadásnak, a csehországi Megjegyzés nélkül produkció pedig a legjobb technikai megoldásért került a nyertesek közé. 

A kiemelkedő szakmai teljesítményért járó díjat heten vehették át, négy színész és három társulat: a németországi Irene Winter (Az a kicsi én vagyok), a brazil Cris Miguel és Sergio Serrano (Mesék a bőröndből), a kazahsztáni Yerbol Ismagulov (Ki fonja a lovak sörényét), valamint az orosz Aisztyonok Irkutszki Regionális Bábszínház (Mesék a mennyei padlásról), a szintén orosz Krasznojarszki Bábszínház (Szomszédok) és a dél-csehországi Színház (Megjegyzés nélkül) társulata, továbbá elismerésben részesült az iráni Utolsó virág című előadás is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.