gyerek

Gyerekek veszik át a hatalmat a Műcsarnokban április elsején

2011.03.31. 16:59
Ajánlom
Egy napra a gyerekek veszik birtokba a Műcsarnokot április elsején, pénteken. A fordított napon gyerekek fogadják a látogatókat, ők felügyelnek a kiállítótermekben, ők tartanak tárlatvezetéseket, segédkeznek a ruhatárban és a pénztárban.

A múzeum első ilyen jellegű rendezvényének ötlete Szabics Ágnestől, a Műcsarnok múzeumpedagógusától származott. A fordított nap lebonyolításában az ő múzeumi szakkörének növendékei, valamint a XII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói vesznek rész. "A gyerekek hetek óta nagyon lelkesen készülnek a fordított napra. Versengtek egymással, hogy ki kerüljön a ruhatárba, ki lehessen tárlatvezető" - mesélte a múzeumpedagógus. Mint jelezte: a program a maga nemében egyedülálló, hiszen a műtárgyakat egy kiállításon általában óvják a gyerekektől és nekik magyarázzák az alkotások jelentőségét. 

A gyerekek 15 órától, majd 17 órától két tárlatvezetést tartanak a múzeum Egyszerű többség című kiállításán. A rendhagyó tárlaton 15 magyar művészeti csoport mutatkozik be nemcsak képzőművészeti jellegű alkotásokkal, hanem beszélgetésekkel, közös főzéssel vagy éppen színielőadással. A kiállítási túrák arra is alkalmat adnak a gyerekeknek, hogy saját értelmezésükben mutathassák be a látogatóknak a kortárs művészet alkotásait.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.