gyerek

Gyereknap Fraknó várában

2009.05.22. 16:08
Ajánlom
Az osztrák-magyar határtól mindössze 30 km-re található fraknói vár a gyereknapon különleges ajánlattal várja a vendégeket.

A családi várvezetés alatt a látogatók megismerhetik a vár és az Esterházy család történetét, megtekinthetik Ausztria legnagyobb, magánkézben levő fegyvergyűjteményét, ahol a harmincéves háborúból, a török- és Napóleon-ellenes harcokból maradtak fenn. A túra utolsó állomása az a visszhang hatású kút, amit a legenda szerint török foglyok ástak ki.

A vezetés 10-től 18 óráig folyamatosan indul, előzetes bejelentkezés szükséges.

Szintén május 31-én indul az az időutazás, amin 300 évet visszaugorva barokk hercegek udvarában találhatják magukat a gyerekek, megismerhetik, mit kellett egy akkori ifjú nemesnek tudnia, elfeledettnek hitt történeteket hallhatnak, azt, hogyan és kikkel éltek a korabeli várlakók. Kipróbálhatják, hogyan lehet írni madártollal, bemehetnek a várkonyhába, hogy felfedezzék a gyógyfüveket, és testközelből vizsgálhatják meg a páncélokat.

Vezetési időpontok: 11:30, 15:30, előzetes bejelentkezés itt is szükséges.

További információk és bejelentkezés: Burg Forchtenstein - burg-forchtenstein@esterhazy.at, tel.: +43 262681212

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.