gyerek

Gyermekkarácsony az Operában

2010.12.20. 12:44
Ajánlom
Negyedik alkalommal került sor az eseményre, ahová jórészt vidéki óvodások és kisiskolások kaptak meghívást az intézménytől.

December 16-án Budapestről halmozottan hátrányos helyzetű, halláskárosult, gyengénlátó és mozgáskorlátozott gyermekeket, vidékről a H2O Projekt patronáltjait várta a Magyar Állami Operaház. A programra kétszer-nyolcszáz gyermek kapott meghívást, akik két előadásban egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsort tekinthettek meg a legendás Diótörő utcaképében.

A műsorban az opera-, zene- és balettirodalom télhez és az ünnephez köthető részleteit adták elő a fellépő művészek. Szerepelt a programban két tétel Leopold Mozart Zenés szánkázás című divertimentójából, Vivaldi A négy évszak című művének Tél tétele, a Diótörő hármasai, A varázsfuvola és a Jancsi és Juliska népszerű részletei is felcsendültek a dalszínház szólistái, balettművészei és gyermekkara előadásában, a házigazda Szvétek László operaénekes volt. A néző gyerekek is tevékeny részesei lehettek az előadásnak, hiszen ütőhangszerekkel kísérhették a fellépőket. Az összeállítást közös nótázás zárta: a jelenlévők elénekelték a Kiskarácsony, nagykarácsony című dalt.

Vasárnap ezerkétszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek tekinthette meg a Diótörőt az MKB Bank jóvoltából. Az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen szervezett rendezvényen az árvíz sújtotta településekről, illetve a vörösiszap-károsult térségből is érkeztek gyermekek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.