gyerek

Gyermekkarácsony az Operában

2010.12.20. 12:44
Ajánlom
Negyedik alkalommal került sor az eseményre, ahová jórészt vidéki óvodások és kisiskolások kaptak meghívást az intézménytől.

December 16-án Budapestről halmozottan hátrányos helyzetű, halláskárosult, gyengénlátó és mozgáskorlátozott gyermekeket, vidékről a H2O Projekt patronáltjait várta a Magyar Állami Operaház. A programra kétszer-nyolcszáz gyermek kapott meghívást, akik két előadásban egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsort tekinthettek meg a legendás Diótörő utcaképében.

A műsorban az opera-, zene- és balettirodalom télhez és az ünnephez köthető részleteit adták elő a fellépő művészek. Szerepelt a programban két tétel Leopold Mozart Zenés szánkázás című divertimentójából, Vivaldi A négy évszak című művének Tél tétele, a Diótörő hármasai, A varázsfuvola és a Jancsi és Juliska népszerű részletei is felcsendültek a dalszínház szólistái, balettművészei és gyermekkara előadásában, a házigazda Szvétek László operaénekes volt. A néző gyerekek is tevékeny részesei lehettek az előadásnak, hiszen ütőhangszerekkel kísérhették a fellépőket. Az összeállítást közös nótázás zárta: a jelenlévők elénekelték a Kiskarácsony, nagykarácsony című dalt.

Vasárnap ezerkétszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek tekinthette meg a Diótörőt az MKB Bank jóvoltából. Az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen szervezett rendezvényen az árvíz sújtotta településekről, illetve a vörösiszap-károsult térségből is érkeztek gyermekek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.
Plusz

Kicsoda valójában a hölgy a híres „We Can Do It!” poszteren?

Mindenki ismeri az ikonikus posztert, amelyen egy nő feszít, mellette a híres szlogen: „Meg tudjuk csinálni”. De kicsoda a képen látható hölgy?
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Zenés színház

Népdalt énekelve sétál át a macska a hivatalon

Halas Dóra és Nagy Fruzsina már a második közös előadásukat készítették el a Soharóza kórussal. Catwalk-koncertnek nevezik az általuk alkotott műfajt, amelyben elegyednek a kóruskoncert, a színház és a divatbemutató jellegzetességei. Az Ügyben népdalokat dolgoztak fel, bár mint mondták, Kodály és Bartók óta valami nagyon félrecsúszott a népzene társadalmi megítélésében.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.