gyerek

Gyermekkarácsony az Operában

2010.12.20. 12:44
Ajánlom
Negyedik alkalommal került sor az eseményre, ahová jórészt vidéki óvodások és kisiskolások kaptak meghívást az intézménytől.

December 16-án Budapestről halmozottan hátrányos helyzetű, halláskárosult, gyengénlátó és mozgáskorlátozott gyermekeket, vidékről a H2O Projekt patronáltjait várta a Magyar Állami Operaház. A programra kétszer-nyolcszáz gyermek kapott meghívást, akik két előadásban egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsort tekinthettek meg a legendás Diótörő utcaképében.

A műsorban az opera-, zene- és balettirodalom télhez és az ünnephez köthető részleteit adták elő a fellépő művészek. Szerepelt a programban két tétel Leopold Mozart Zenés szánkázás című divertimentójából, Vivaldi A négy évszak című művének Tél tétele, a Diótörő hármasai, A varázsfuvola és a Jancsi és Juliska népszerű részletei is felcsendültek a dalszínház szólistái, balettművészei és gyermekkara előadásában, a házigazda Szvétek László operaénekes volt. A néző gyerekek is tevékeny részesei lehettek az előadásnak, hiszen ütőhangszerekkel kísérhették a fellépőket. Az összeállítást közös nótázás zárta: a jelenlévők elénekelték a Kiskarácsony, nagykarácsony című dalt.

Vasárnap ezerkétszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek tekinthette meg a Diótörőt az MKB Bank jóvoltából. Az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen szervezett rendezvényen az árvíz sújtotta településekről, illetve a vörösiszap-károsult térségből is érkeztek gyermekek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Marton László

A Vígszínház egykori igazgatóját hosszú, méltósággal viselt betegség után érte a halál. 76 éves volt.
Zenés színház

Maxon a regény eksztázisa: ilyen A nagy Gatsby a Vígben

Gatsby pesti milleniál 2019-ből. Gatsby Fitzgerald klasszikus alakja. Gatsby visszafele úszik, az idővel szemben. A Vígszínház új előadásában Gatsby jól énekel.
Zenés színház

Gyerekszereplők mesélnek a távozó Billy Elliot musicalről

Az évek során több gyerek is játszott a musicalben, amelyre szeptember 22-én lejár az Operaház szerződése. Búcsúzóul nézd meg, milyen volt a darabban játszani.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Könyv

„Nincs kitől többé megtanulni, hogyan bocsáthatnánk meg egymásnak” – Konrád Györgyre emlékezve

Pályatársakat, kortárs művészeket, barátokat kértünk meg, hogy pár sorban írjanak Konrád Györgyről, Konrád Györgyhöz.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.