gyerek

Hinni a művészet erejében

2014.07.08. 15:26
Ajánlom
A MUS-E program segítségével az általános iskolák 1-4. tagozatos kisiskolásai a normál órarendjüket kiegészítve, kreativitásukat építő, művészeti órákon vehetnek részt. A program hosszú távú fenntarthatósága érdekében a MUS-E Magyarország elindította a Fogadj örökbe egy osztályt! elnevezésű kezdeményezést, melyhez folyamatosan várják a támogatásra nyitott cégek jelentkezését.

A MUS-E Magyarország 2013/14-es tanéve nemrég zárult és immáron a 20-dik volt azóta, hogy Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész útjára indította a programot. Ezeken az órákon a pedagógusok mellett gyakorló művészek nevelik a gyerekeket a közös gondolkodásra, az együttműködésre úgy, ahogyan azt csak a tánc, képzőművészet, zene, színház erejével lehet.

A MUS-E Magyarország Fogadj örökbe egy osztályt! elnevezésű kezdeményezése azért jött létre, hogy minél több budapesti, illetve vidéki általános iskolában fenntarthatóvá tudják tenni a MUS-E programot és ezzel a művészeti nevelés bevált módszereit népszerűsíthessék. Olyan művészekkel dolgoznak együtt mint pl. Guessous Majda Mária (népzenész), Koltai Katalin (gitárművész) Kravalik Brigitta (táncművész), Orosz Helga (színművész), Szarka Fedor Guido (képzőművész) vagy Belső Máté (trombitaművész).

Az együttműködést eddig három cég vállalta fel. Az Otthon Centrum a legrégebb óta kíséri figyelemmel a MUS-E munkáját és támogatja a programot. A Chiesi Hungary 2012 óta lelkes támogatója két budapesti osztálynak, akiket idén először azért látogattak meg, hogy a csak számukra készített kis műsort megtekintsék és ezzel még közelebb kerülhessenek az általuk támogatott gyerekekhez. A Budapest Bank pedig 2014. februárjában csatlakozott a programhoz, és a békéscsabai osztályt támogatja.

A MUS-E program folyamatosan arra törekszik, hogy a támogatók is megérezzék, milyen a gyerekek közelsége, és hogy észrevegyék az osztályokban történt változásokat, amelyeket pontosan a programnak köszönhetően értek el a művészek. Minél több vállalat igyekszik a művészet és a gyerekek pártolására, annál biztosabb alapot teremtenek a sikeres felnőtté váláshoz.

A MUS-E folyamatosan várja a nyitott és érdeklődő vállalatokat, akik elkötelezett hívei lehetnének a munkájuknak és szívesen részt is vennének benne, akár már 2014/15-ös tanévben. További információk a programról ide kattintva olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Apukák, korhelyek, Alberich, gonosz vagy borvirágos pasik

Nem is igazi basszus, inkább bariton, mondja magáról. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a legjelentősebb operajátszó helyekre hívják. Pünkösdkor például Salzburgba, de az alábbi beszélgetéshez is Párizsba telefonáltunk. Márciusban A Mester és Margarita premierjén láthatjuk színpadon.
Klasszikus

A 94 éves Kurtág György Mozartot játszik – VIDEÓ

Feleségének, Mártának tett ígéretét teljesíti be azzal, hogy február 19-én előadja Mozart F-dúr szonátáját a BMC-ben.
Zenés színház

Vitray Tamás Händel-operában lép színpadra

Nem mindennapi operabemutatóval készül idei évadára a Szegedi Szabadtéri. Händel vígoperai jellegű művében, az Agrippinában Mester Viktória és Ludovik Kendi mellett Vitray Tamás is színpadra lép.
Klasszikus

Richter, Ojsztrah és Rosztropovics közös Beethoven-felvétele, ami borzalmasan sikerült

Maga Richter is azt mondta rá, nem hajlandó vállalni, de nem volt mit tenni, az EMI klasszikus zenei supergroup-ot álmodott magának.
Klasszikus

Az univerzum titkát tárja fel a Pannon Filharmonikusok

A pécsi zenekar Müpában adott sorozatának negyedik koncertjén Kelemen Barnabás egy finn csemegét játszik, majd csillagközi utazásra csábít Bogányi Tibor vezető karmesterrel március 6-án.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.