gyerek

Hulladékmágia - Pályázatot hirdet az FKF Zrt.

2012.04.19. 17:28
Ajánlom
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. idén is meghirdeti gyermek - és ifjúsági pályázatait, amelyeket a már évek óta népszerű Gyermekrajz-pályázat és a tavaly elsőként meghirdetett Szépírói Pályázat mellett egy új kezdeményezéssel, a Design pályázattal is kibővít.

A pályázatok témája a Hulladékmágia, a jelentkezők az FKF Zrt. tevékenységi köréhez kapcsolódóan megfogalmazhatják, ők mit varázsolnának a hulladékból - milyen formában hasznosítanák újra a fémet, a műanyagot, a papírt és az üveget. A pályázatok elbírálásában többek között Rófusz Ferenc, Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező, Csukás István, Kossuth-díjas író és Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója, porcelántervező iparművész is részt vesz.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a 2008-ban meghirdetett Gyermekrajz- és a 2011-ben életre hívott Szépírói pályázatainak sikerét tekintve 2012-ben is útjára indítja gyermek - és ifjúsági projektjeit, amelyeket egy új kezdeményezéssel, a Design pályázattal is kibővít. Az FKF Zrt. célja az, hogy minél több gyermekkel megismertesse a fenntartható fejlődés gondolatát, ezért a Társaság átfogó CSR-programot dolgozott ki, amelynek a pályázatok is szerves részét képezik. A kampány alapvetéseinek definiálásakor lényeges volt, hogy a Társaság a gyermekeket és fiatalokat játékos formában ösztönözze arra, hogy a környezetvédelemmel, hulladékgazdálkodással és köztisztasággal kapcsolatos gondolataikat megfogalmazzák. Az alkotás folyamata élményt jelent a gyerekek számára és egyben értékteremtéssel is párosul, így a pályázatok több szempontból is hozzájárulnak a felnövekvő generációk felelősségtudatának fejlesztéséhez.

 „Társaságunk célja, hogy a pályázatokkal a környezettudatos gondolkodásra való nevelésen túl hozzájáruljon a tehetséges gyermekek, fiatalok fejlesztéséhez. A díjakat is abban a szellemiségben határoztuk meg, hogy azok elősegítsék a kreativitás, a készség és az adottság kibontakozását. A pályázatok témája, a HULLADÉKMÁGIA is azt szolgálja, hogy a lehetőségek széles skáláját biztosítsuk a pályázók számára az önmegvalósításra."- nyilatkozta Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója.

A zsűritagok nem csak a pályázatok elbírálásában vállanak szerepet. Egy úgynevezett „roadshow" keretében több mint tíz általános és középiskolába látogatnak el, így ösztönözve a gyermekeket arra, hogy megmutassák, miben tehetségesek. A pályázatok újbóli meghirdetésével az FKF Zrt. minden gyermeket és fiatalt arra bátorít, hogy mutassák meg, milyen hulladékmágus lenne belőlük.

A Gyermekrajz- pályázat pályázati kiírása innen tölthető le.

A Szépírói pályázat pályázati kiírása innen tölthető le.

A Design pályázat pályázati kiírása innen tölthető le.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.