gyerek

Ifjú hevesi gitárosok

2010.03.10. 14:16
Ajánlom
Március elején Füzesabony adott otthont az Első Heves Megyei Gitárversenynek és Szakmai Napnak, amelyen 19 ifjú gitáros mutatkozott be.

A versenyben a Farkas Ferenc Zeneiskola - Eger, a Felsőtárkányi ÁMK AMI, a HVNOI Zeneiskola Tagintézmény - Heves, a KIKI AMI - Szihalom, a Lőrinci Városi Zeneiskola AMI, a Pátzay János Zeneiskola AMI - Gyöngyös, a Tóth László Magániskola - Heves és a VIK AMI - Füzesabony gitáros növendékei vettek részt.

A zsűriben Papp Sándor gitárművész,a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének docense, Tüske András gitárművész, az Adelaide-i Egyetem egykori tanára, a gödi Németh László Művészeti Iskola tanára, valamint Magda Gábor gitártanár-kamaraművész, a ceglédi Erkel Ferenc AMI tanára foglalt helyet.

A verseny végeredménye:

I. korcsoport

1. díj: Gulyás Gellért és Tóth Martin, 3. díj: Hornyák Stella

II. korcsoport

1. díj: Ujvári Katinka, 2. díj: Tóth Fanni és Tóth Orsolya, 3. díj: Nagy Tamás és Szőllősi Bálint

III. korcsoport

1. díj: Pénzes Balázs, 3. díj: Belkovics Zoltán, Ghanem Laura és Sipos Roland

A legeredményesebb iskola díját az egri Farkas Ferenc Zeneiskola, a hevesi Tóth László Magániskola és a füzesabonyi VIK AMI kapták.

Tanári különdíjban Burai Pál (Lőrinci), Havasi Csaba (KIKI Szihalom), Nyikes Nikoletta (VIK AMI) és ifj. Tóth László (Eger) részesült.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.
Színház

Szabó Magda: Régimódi történet – online közvetítés

A Tasnádi Csaba által rendezett történet visszarepít a múltba, ahol hasonló problémákkal küzdöttek Szabó Magda hősei, mint a mostaniak, csak szebb ruhákban.
Színház

Megszavazta az Országgyűlés az SZFE modellváltását

Az Országgyűlés július 3-án döntött a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatról.
Zenés színház

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.