gyerek

Ifjú hevesi gitárosok

2010.03.10. 14:16
Ajánlom
Március elején Füzesabony adott otthont az Első Heves Megyei Gitárversenynek és Szakmai Napnak, amelyen 19 ifjú gitáros mutatkozott be.

A versenyben a Farkas Ferenc Zeneiskola - Eger, a Felsőtárkányi ÁMK AMI, a HVNOI Zeneiskola Tagintézmény - Heves, a KIKI AMI - Szihalom, a Lőrinci Városi Zeneiskola AMI, a Pátzay János Zeneiskola AMI - Gyöngyös, a Tóth László Magániskola - Heves és a VIK AMI - Füzesabony gitáros növendékei vettek részt.

A zsűriben Papp Sándor gitárművész,a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének docense, Tüske András gitárművész, az Adelaide-i Egyetem egykori tanára, a gödi Németh László Művészeti Iskola tanára, valamint Magda Gábor gitártanár-kamaraművész, a ceglédi Erkel Ferenc AMI tanára foglalt helyet.

A verseny végeredménye:

I. korcsoport

1. díj: Gulyás Gellért és Tóth Martin, 3. díj: Hornyák Stella

II. korcsoport

1. díj: Ujvári Katinka, 2. díj: Tóth Fanni és Tóth Orsolya, 3. díj: Nagy Tamás és Szőllősi Bálint

III. korcsoport

1. díj: Pénzes Balázs, 3. díj: Belkovics Zoltán, Ghanem Laura és Sipos Roland

A legeredményesebb iskola díját az egri Farkas Ferenc Zeneiskola, a hevesi Tóth László Magániskola és a füzesabonyi VIK AMI kapták.

Tanári különdíjban Burai Pál (Lőrinci), Havasi Csaba (KIKI Szihalom), Nyikes Nikoletta (VIK AMI) és ifj. Tóth László (Eger) részesült.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.
Zenés színház

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Színház

„Nem kegyeket osztunk” – beszélgetés a POSZT-válogatásról

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatán a POSZT versenyprogramja volt a téma. A két válogatóval, Gulyás Gáborral és Zalán Tiborral, valamint Turbuly Lillával, a Színházi Kritikusok Céhének elnökével Veiszer Alinda beszéltetett.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.