gyerek

Illúziómánia

2010.02.17. 14:28
Ajánlom
Február 27-én folytatódik a Ludwig Múzeum egész napos családi programsorozata. Amíg a múzeumpedagógusok megmozgatják a gyerekek fantáziáját, a felnőttek az állandó tárlatot és a két új időszaki kiállítást is felfedezhetik.

Részletes program:

10.00 - 16.00 óra között: Valóság vagy Illúzió?

Mozgásban az állókép! Az első emeleti keleten a helyzet című videoművészeti kiállításon stroboszkóp varázsolja el és kelti életre a képeket, és már indulhat is a saját, különleges mozizásunk!  Ha lepergett a film, kezdődik a játék, ahol senki nem marad mozdulatlan!

Megkóstolható-e a festett szőlőszem? Garantált érzéki csalódás, lenyűgöző festői víziók, varázslat minden mennyiségben. Merülj el velünk Glenn Brown síkba feszített, háromdimenziós csoda-világában!

Fotó vagy festmény? Festmény vagy valóság? Valóság vagy fotó? A harmadik emeleten ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat. Górcső alá vesszük Lakner László és Chuck Close képeit. Ha elég szemfülesek vagyunk, kitaláljuk, mi az igaz, és mi a kép! Hiszel a szemednek? Vigyázat, a látszat itt sokszor csal!


12.00 órától a harmadik emeleti kiállítótérben:
Pöttyöződő - Krista Anita, Érsek-Csanádi Gyöngyi (DOT színház) meseelőadása: Sigmar Polke alkotásán keresztül mutatjuk be valóság és varázslat találkozását. Felhasználunk tárgyakat, bábokat és mindent, ami segít az illúzió megteremtésében.
Társunk ebben a bennünk rejlő Reménymadár.

13.00 órától a harmadik emeleti kiállítótérben:
Hold volt... hol nem volt - Krista Anita és Érsek-Csanádi Gyöngyi (DOT színház) meseelőadása Geoffrey Hendricks: Az én létrám című alkotása alapján.

"Magamnak mondok én is dúdolókat
magamnak mondok régi dajkaszót
míg lassú ívben száll az emberarcú,
malomkeréknyi hold".

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.