gyerek

Indul a bringaszezon

2014.05.15. 16:52
Ajánlom
Megkezdődött a kerékpáros szezon, így hamarosan kezdetét veszi a versenyszezon is. A nevezések már javában folynak a 2014 évi, hazai versenyekre - a családok nevezése pedig valamennyi versenyen ingyenes!

Végre tavasz, végre bringa! Profik, amatőrök és sportolni szeretők, baráti társaságok, családok egyaránt elővették a bicikliket, leporolták, beolajozták, felpumpálták. Minden bringás megtette első útját imádott sporteszközén. A profik fellélegeztek, hogy ismét a szabadlevegőn sportolhatnak, az amatőrök túl vannak az első izomlázon, a családok pedig konvojban hajtják a drótszamarat. Hamarosan kezdetét veszi a versenyszezon is, lássuk, milyen megmérettetések várják tavasztól őszig a bringásokat!

Május 17-18. között kerül megrendezésre a Tour de Velencei-tó: hazánk talán legnépszerűbb családi kerékpáros túrája. A tavat körülölelő bicikli út színvonalas és élménydús sportolási lehetőséget biztosít kezdőknek, amatőr és profi versenyzőknek, illetve a szabadidejüket aktív tevékenységgel eltöltő családoknak is. A tó és környéke személyes bája sokakat magával ragad. A 29, 3 kilométer hosszú, 30 méter szintkülönbséget jelentő ingyenes bicikli túra teljesíthető minden érdeklődő, akár családok vagy baráti társaságok számára is, persze csak akkor, ha nem akarják a picit hosszabb távot végig tekerni, a profi versenyzők tempójában.

Május 31-én, Siófokon a Tour de Pelso várja a kihívásokra vágyó versenyzőket. A Balaton körül folyó izgalmas, fordulatos verseny évről-évre öldöklő küzdelmet és emberfeletti teljesítményt követel a dobogó legfelső fokára áhítozóktól. A több mint 200 kilométeres pályahossz és a 630 méteres szintkülönbség megköveteli minden indulótól a fizikai és lelki felkészültséget. Ugyanakkor nem jelenti azt, hogy csak profi versenyzők teljesíthetnék, a szervezők várják a saját teljesítményüket folyton fokozó, de nem feltétlenül igazolt versenyzőket is. A változatos táj, az indulók nagy száma garantálja, hogy izgalmakban idén is lesz része a versenyzőknek, résztvevőknek, baráti társaságoknak, családoknak egyaránt.

Július 12-13 között a Tour de Ring kerül megrendezésre. Már megszoktuk, hogy a Hungaroring a sebesség hazája - sok tízezer lóerő dübörög minden verseny alkalmával, legalább is ha Forma-1-es versenyről beszélünk. A Tour de Ring során jelentősebb kevesebb benzin fogy, de ugyanannyi izgalomban lehet részünk. Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő kerékpáros verseny utánozhatatlan hangulatú pályán zajlik. Az egyedülálló 24 órás versenyen mindössze 1200-an indulhatnak, profi versenyzők, amatőrök, vagy akár teljesen kezdők is. A csapatverseny lehetőséget biztosít arra, hogy akár teljes családok álljanak rajthoz.

Augusztus 16-án startol a Tisza-tó Maraton: a gyönyörű természeti környezetben megrendezésre kerülő verseny kiváló szórakozást nyújt az amatőr sportolóknak és a családoknak, illetve kemény küzdelmet a versenyzőknek. A verseny jelentős része terepen zajlik, ami különleges kihívást, plusz megpróbáltatást jelent a kerékpárosoknak. A Tisza-tó Maratont elsősorban teljesítményorientált sportolóknak ajánlják, bár mindenki számára különleges kalandot jelent majd.

Szeptember 21-én Debrecen felé szegeződik minden biciklis tekintet: a Tour de Debrecen ugyanis ideális országúti túra a kerékpár szerelmeseinek. Az alapvetően sík, országúti "pálya" önmagában nem jelent kihívást a sportolóknak, ezért aki nem a győzelemért teker, élvezetes órákat tölthet el, remek társaságban. Nem csak a versenyzők, de a kezdő bringások, vagy családok is megtalálják az aktív kikapcsolódás iránti igényüknek megfelelő élményeket.

Az utolsó verseny, a SHIMANO MTB 24 Velence szeptember 27-28. között kerül megrendezésre: a 24 órás mountain bike egyéni és csapat váltó igazi kihívást jelent. Persze más-más a célja a profi, az amatőr versenyzőknek és a gyönyörű tájon kerékpározni vágyó sportszeretőknek, baráti társaságoknak, családoknak. A verseny kivételesen szép vidéken, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidő Parkban zajlik, ahol egy kör 2,83 km, ebből 2 km két nyomtávos út. A szintemelkedés körönként 65,5 méter. Az útvonal a Mészeg-hegyen felállított 14 méter magas kilátó lábánál halad el, kivételes élményt nyújtva a résztvevőknek.

A helyszíneken jótékonysági akció is lesz: könnyen, mégis hatékonyan segíthet mindenki, aki saját erejét latba vetve részt vesz "Pozitív energia" akcióban. A jótékonykódóknak nincs más dolguk, csak tekerni!

Nevezés a versenyekre, bővebb információ: www.tosport.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.