gyerek

Indulnak a Bátor Tábor nyári turnusai

2014.05.29. 10:19
Ajánlom
A nyári időszakban több mint ötszáz súlyosan beteg gyereknek nyújt gyógyulást segítő élményterápiás programokat a hatvani Bátor Tábor.

Július 14-től hat turnusban fogadja a nyári táborozókat a hatvani Bátor Tábor. A turnusokba - amelyek az év folyamán több mint ezer gyermek és családtagjaik számára biztosítanak programokat - daganatos betegség miatt kezelt, valamint cukorbeteg, vérzékeny és ízületi betegséggel élő 7-18 év közötti gyermekek jutnak el - közölte a Bátor Tábor Alapítvány május 28-án.

1AFB3C4B-C9A7-4993-A46E-FAFFD9A12756

Bátor Tábor

A táborban a gyerekek élményterápiás programokon vesznek részt, amelyek célja önbizalmuk növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása. A gyerekek a táborban bátorságpróbát tehetnek a kötélpályán, lovagolhatnak, evezhetnek, zenés-táncos programokon, valamint színjátszó foglalkozásokon vehetnek részt. A foglalkozásokon mindig jelen van egy önkéntes segítő, aki a gyerekek sikerélményeihez jelenlétével és figyelmével visszaigazolást nyújt, segítve ezek beépülését. Fontos, hogy a táborban állandó, „láthatatlan" orvosi felügyelet működik: az orvosok nem viselnek fehér köpenyt és ők maguk is részt vesznek a foglalkozásokon. Ez a gyerekeknek lehetőséget biztosít arra, hogy közvetlenebb formában találkozzanak az őket kezelő szakemberekkel és a kórházba visszatérve jobban elfogadják a segítségüket.

A 2011 óta működő erdélyi Yuppi táborral való hivatalos együttműködésnek köszönhetően idéntől lehetővé válik, hogy a Bátor Táborban megszokott magas szakmai színvonalú élményterápiás programok a romániai diabéteszes gyerekekhez is eljussanak. Az erdélyi tábort korábban a Bátor Táborban gyógyuló, önkénteskedő fiatalok indították el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.