gyerek

Kerámiatábor az Iparművészeti Múzeumban

2011.06.09. 17:33
Ajánlom
Szakkör jelleggel júniusban, 7-14 éveseknek.

A szakkör résztvevői kiállításokon, illetve műhelylátogatáson, interaktív múzeumpedagógia programokon és műhelymunka keretében megismerkednek a kerámiakészítési technikákkal, különböző eszközökkel, anyagokkal, díszítésmódokkal. A műhelyben kipróbálhatják az elektromos korongot és a különböző eljárásokat is.

Témák: anyagismeret; nyersanyagok; szabadkézi formázási módok (szétnyomás, kivájás, felrakás); korongozás; formázás segédformával (préselés, sajtolás, berakás); nyers felületdíszítés és eszközei; díszítőeljárások; kerámiamázak; plakett készítés; Zsolnay kerámia raktár megtekintése; kerámia restaurátor műhelylátogatás ;"Pincétől a padlásig" -avagy barangolás egy szecessziós palotában című múzeumi órán való részvétel; Törékeny harmónia - Klasszicista porcelánok a zágrábi Muzej Marton gyűjteményéből című kiállítás megtekintése

A programra 7-14 éveseket várnak, naponta 9-13 óráig, a szervezők legfeljebb 15 főt tudnak fogadni. A résztvevőket jelentkezési sorrendben veszik fel. Anyagokat, eszközöket a szervezők biztosítanak. Találkozó az első napon a Hőgyes Endre utcai portánál, 9 órakor lesz.

Program időpontja: 2011. június 20.-június 24.  9:00-13:00

Jelentkezési határidő: 2011. június 15.

Jelentkezés és információ:  Joó Julianna múzeumpedagógus (tel: 1-456-5121 vagy 70/376-64-55, e-mail: joo.julianna@imm.hu)

Helyszín: Iparművészeti Múzeum 1091 Budapest Üllői út 33-37.

Kiállítások: Gyűjtők és kincsek; Törékeny harmónia - Klasszicista porcelánok a zágrábi Muzej Marton gyűjteményéből

Ár: 6500 Ft

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.