gyerek

Kerek évet zárt a Kövér Béla Bábszínház

2014.06.11. 17:53
Ajánlom
Sikeres szezont zárt a szegedi Kövér Béla Bábszínház - mondta el a teátrum igazgatója az évadzáró társulati ülés kapcsán június 11-én.

Kövér László kifejtette: mintegy kétszáz esemény köthető a színházhoz, melybe a saját előadások mellett a befogadott produkciók és a vidéki játszások is beletartoznak. Az évadban kilenc darabot tartottak műsoron és műsorstratégiájukban a családok felé nyitottak, megpróbálva kompenzálni az előző években kieső bérletes nézőszámot. Ez sikeresnek bizonyult, hiszen a bábszínház előadásait összesen több mint tizennyolc ezren nézték meg, köztük mintegy két és fél ezer bérletes. Ez valamivel több, mint a korábbi években volt. Az utóbbi évtized folyamatos építkezéssel, átalakításokkal és fejlesztésekkel telt a színházban, ami folytatódni fog a jövőben. Reményeik szerint önerőből hamarosan felújíthatják a nézőtéren a székeket, amihez a tervek már elkészültek- mondta az igazgató. Az évadban a korábbi évekhez hasonlóan négy nagytermi és egy kamaratermi bemutató volt.

Emellett megrendezték májusban a szegedi bábfesztivált is.  A következő évadban elsősorban a kisóvodásoknak szóló színházi előadásokat viszik tovább. A Di-dá-dó című foglalkoztató előadáson versek, mondókák vezetésével ismerkedhetnek a színház világával a legkisebbek. Emellett egy új kezdeményezés produkcióját is folytatják, melyet a szegedi Somogyi-könyvtárral közösen szerveznek: a könyvek világával ismertetik meg a gyermekeket Könyvmoly címmel. A jövő évadban a tervek szerint legalább száznyolcvan előadást láthat a közönség a szegedi Kövér Béla Bábszínházban. Lesznek darabok, amelyeket műsoron tartanak, egyebek mellett Jeney Zoltán Rév Fülöp című regényének bábszínpadi adaptációját is láthatja a közönség.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A végzet asszonya élete végéig díva maradt

A magyar femme fatale emigráns éveiben ritkán mutatkozott, nem járt társaságba - saját, régi filmjei viszont hipnotikus erővel hatottak rá.
Klasszikus

Zaklatási botrány rázza meg a finn Sibelius Akadémiát

Egy finn lap szerint a helsinki zeneművészeti akadémia működéséhez tartozik a szexuális zaklatás és a növendékek megalázása.
Plusz

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.
Klasszikus

Börtönbe megy a nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatott komolyzenét

A liverpooli nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatta a ClassicFM-et, azt mondta a bírónak, verjék csak láncra. Huszonnégy hétre tették hűvösre.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.