gyerek

Könyvheti kínálat a Pagonytól

2012.06.01. 11:02
Ajánlom
A Pagony az idei Könyvhéten minden korosztályt és a legkülönbözőbb igényű olvasóközönséget is igyekszik megszólítani könyveivel.

Bartos Erika egy különleges Bogyó és Babócával lepi meg rajongótáborát. A Mese az elveszett nyusziról egy bábkönyv, tehát három dimenzióban csodálhatjuk az egész Bogyó és Babóca-univerzumot. Marék Veronika a Boribon házikójában egy nagyon mély kisgyerekkori problémáról ír. A legkisebbeknek írta-rajzolta Agócs Írisz első saját mesekönyvét, a Kicsi, nagyot, amely egy nagy elefánt és egy kis madár barátságáról szól. Az óvodások két mesekönyve A hintarabló és az Aprótörpe indiánok, amelyekben rövid, kalandos mesék szólnak három gyerek, illetve két kis indián kalandjairól, szerethető, színes illusztrációkkal. A nagyobbak kedvence, Rumini is visszatér a Könyvhétre, ráadásul dráma formájában: most a Ferrit-szigetre veti a sors a Szélkirálynő legénységét, ahol számtalan kalandon keresztül szabadítják meg a foglyul ejtett ferriteket a gonosz pillangóktól. Kiss Ottó Focisták kézikönyve és Menyhért Anna Vándorlánya pedig a kiskamaszok számára válhat élvezetes olvasmánnyá.

Szintén a Pagony Kiadó új, indiános könyvét dedikálja Erdős Péter szerzőp és Pásztohy Panka illusztrátor. A margitszigeti Holdudvarban mutatják be az Aprótörpe indiánok című mesekönyvet, melyből a könyv írója a helyszínen felolvas. A vendégek között egy valódi indián is felbukkan, Sasohawa, akivel a gyerekek indián ékszereket készíthetnek bőrből és gyöngyből, és akitől mindent megtudhatnak az indiánokról. A többek között Táncoló Pitypangról, a vakmerő indiánfiúról és Ásító Felhőről, a bölcs indiánlányról szóló könyv illusztrátora rajzolni, színezni hívja a gyerekeket. A mese olvasása közben elmerülhetünk az indiánok magával ragadó világában, a wigwamok, varázslók, füvesasszonyok, valamint beavató szertartások és magas, fenséges fenyvesek egzotikus világában, amelyet a kiadó nagyóvodásoknak és első olvasmányként ajánl.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.