gyerek

Középiskolásoknak színházmatiné a győri színházban

2012.05.22. 12:24
Ajánlom
A Gézagyerek című drámát a színház megszerettetését szolgáló ingyenes előadásként játsszák május 23-án és 29-én tanítási időben.

A kezdeményezéssel szeretnék elérni, hogy minél több fiatal  váljon rendszeres színházlátogatóvá - mondta Forgács Péter igazgató. Az ingyenes előadásokra tizenhárom iskolából jelentkeztek a diákok, és nem csak Győrből, hanem Mosonmagyaróvárról is. A két előadáson csaknem 1500 középiskolás vehet részt, mivel lépcsőjegyeket is biztosítanak számukra.

Forgács Péter úgy véli, a Háy János-drámában megjelenített társadalmi kérdések, köztük az elfogadás, a befogadás problematikája a középiskolásokat is elgondolkodásra készteti. Ezért választották ezt a produkciót, amellyel az is céljuk, hogy felkeltsék az érdeklődésüket a színház, a kortárs drámairodalom és konkrétan a jövő évad előadásai iránt. A teátrumnak jó a kapcsolata a középiskolákkal és a középiskolásokkal - jelezte az igazgató. A diákság részére kedvezményes bérletet biztosítanak, amelyet sokan igénybe is vesznek. Ám az intézménynek az a törekvése, hogy a középiskolás bérletesek számát tovább növelje, és azokat is a színház bűvkörébe vonja, akik eddig távol maradtak előadásaiktól. A középiskolások invitálását megelőzően a győri egyetemistákat szólította meg a teátrum. A huszonéveseknek a Portugált, Egressy Zoltán darabját játszották telt ház előtt. A produkciót a kamarateremből átvitték a nagyszínpadra, így hatszáz egyetemista láthatta a darabot. A színház vezetője bízik abban, hogy közülük többen visszatérő vendégei lesznek a teátrumnak.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Könyv

Dsida Jenő négysorosára is licitálhatunk a dedikált könyvek online aukcióján

Az Antikvárium.hu számos bibliofil kötetet kínáló árverésén több érdekességet is találunk, többek között Babits Mihály, Juhász Gyula, Szabó Dezső, Molnár C. Pál, Márffy Ödön, Szép Ernő kézjegyével ellátott köteteket. A 223 tételre október 24-ig lehet licitálni.
Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

5 ígéretes független színházi előadás

Az ősz hagyományosan hemzseg az új bemutatóktól, csak kapkodjuk a fejünket a sokszínű a kínálat láttán, mi viszont most olyan előadásokat ajánlunk, amelyek talán kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak műsorával szemben. Szubjektív válogatásunkban szerepelnek klasszikus művek, izgalmas életutak és kortárs dráma is.
Vizuál

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.