gyerek

Középiskolásoknak színházmatiné a győri színházban

2012.05.22. 12:24
Ajánlom
A Gézagyerek című drámát a színház megszerettetését szolgáló ingyenes előadásként játsszák május 23-án és 29-én tanítási időben.

A kezdeményezéssel szeretnék elérni, hogy minél több fiatal  váljon rendszeres színházlátogatóvá - mondta Forgács Péter igazgató. Az ingyenes előadásokra tizenhárom iskolából jelentkeztek a diákok, és nem csak Győrből, hanem Mosonmagyaróvárról is. A két előadáson csaknem 1500 középiskolás vehet részt, mivel lépcsőjegyeket is biztosítanak számukra.

Forgács Péter úgy véli, a Háy János-drámában megjelenített társadalmi kérdések, köztük az elfogadás, a befogadás problematikája a középiskolásokat is elgondolkodásra készteti. Ezért választották ezt a produkciót, amellyel az is céljuk, hogy felkeltsék az érdeklődésüket a színház, a kortárs drámairodalom és konkrétan a jövő évad előadásai iránt. A teátrumnak jó a kapcsolata a középiskolákkal és a középiskolásokkal - jelezte az igazgató. A diákság részére kedvezményes bérletet biztosítanak, amelyet sokan igénybe is vesznek. Ám az intézménynek az a törekvése, hogy a középiskolás bérletesek számát tovább növelje, és azokat is a színház bűvkörébe vonja, akik eddig távol maradtak előadásaiktól. A középiskolások invitálását megelőzően a győri egyetemistákat szólította meg a teátrum. A huszonéveseknek a Portugált, Egressy Zoltán darabját játszották telt ház előtt. A produkciót a kamarateremből átvitték a nagyszínpadra, így hatszáz egyetemista láthatta a darabot. A színház vezetője bízik abban, hogy közülük többen visszatérő vendégei lesznek a teátrumnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.
Plusz

Ilyet még nem hallottál: hódít a mongol torokének metál

Nem a hörgős metálról van szó, hanem tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadott heavy metálról, aminek hirtelen rengeteg rajongója akadt világszerte.
Klasszikus

Ez az első élvonalbeli vonósnégyes, amelyben többségben vannak a nők

Az Artemis Quartetből kilépett két tag, nők érkeztek a helyükre. Ilyenkor felvetődik a kérdés: miért a férfiak uralják a kamarazenét?
Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.