gyerek

Lamantin Improvizációs Tábor

2010.05.19. 18:40
Ajánlom
Egyedülálló tábor és a hozzá kapcsolódó fesztivál Szombathelyen a jazz jegyében.

11 éve a magyar jazz élet élvonalába tartozó művészek, jazztanárok, külföldi világsztárok adnak itt egy nyár-eleji randevút egymásnak. Az ide érkező mintegy 130 diák, a Zeneakadémia Jazz Tanszakának tanári kara és a fellépő művészek jó hírét viszik a városnak, melyet e fesztivál és improvizációs tábor révén is ismernek már Amerikától Japánon át Kínáig. Szombathely és a jazztábort szervező Improvizatív Zeneműhely Egyesület idén is várja a fiatalokat a Lamantin Fesztiválra és zenei táborába.

A programban hangszeres egyéni órák, improvizációs gyakorlatok, zenekari gyakorlatok, jazzelméleti, jazztörténeti csoportos órák, a tanárok és a hallgatók, valamint a fesztiválon fellépő zenészek részvételével zajló jam sessionök szerepelnek, de ezeken túl a kurzuson oktató tanárok koncertje és a diákok táborzáró koncertje is érdekes színfoltja a rendezvénynek. Az oktatás színvonalát a fesztiválon fellépő nemzetközi hírű művészek részvételével zajló mesterkurzusok emelik.

A tábort az Oktatási Minisztérium akkreditált továbbképzésnek nyilvánította, ezért a szervezők várják zenetanárok, ének-zenét oktató pedagógusok jelentkezését is.

A tábor ideje: 2010. június 20-26.

Részvételi díj: 24 000 Ft (mely magába foglalja a tábor részvételi díját, a fesztiváljegyet, és egy db táborpólót), határidőn túli jelentkezés esetén 28.000 Ft.

Olcsó szállást, ill. étkezési lehetőséget szükség esetén biztosítanak a szervezők.

A jelentkezés határideje: május 25. A jelentkezési lap letölthető a www.lamantin.hu honlapról, ahol más értékes információhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.