gyerek

Márton napi ünnepségek

2012.11.09. 11:04
Ajánlom
A november 11-i hétvége nemcsak a libalakomáké! Ez alkalomból vasárnap a Néprajzi Múzeumban és az Europarkban is egész napos programmal várják a családosokat, szombaton pedig Bognár Szilvi ad gyerekkoncertet a Müpában.

Bognár Szilvia a hazai dzsessz-, népzenei és világzenei produkciók neves előadóiból 2006-ban hívta életre világzenei együttesét. A közelmúltban született dalaik versekkel, játékokkal karöltve, szeretetteljes, játékos és zeneileg magas színvonalú szórakozást ígérnek gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Ahogy az énekesnő fogalmazott: „Gombolyítjuk az énekeket, mint az aranyfonalat, olykor dobbantunk, vagy épp csak a kezünkkel táncra perdülünk, még verssorokkal is dobálózunk. De amihez biztosan ragaszkodunk: hogy kunkorodó jókedvünk minket el ne hagyjon!" A koncertet két-nyolc éveseknek ajánlják.

Megszokhattuk már, hogy a Lurkókuckó minden hónapban tartogat valami meglepetést a családok számára. Novemberben Márton napi mulatságot rendeznek: az Europarkban a nap 11 órakor indul rajzos dalolással Katona Borival. Az ének és a tánc tovább folytatódik, 13 órakor a Kaláka együttes ad koncertet. Az egész napos kézműves foglalkozáson lampion- és madáretető készítéssel várják a gyerekeket. De lesz karikaelkapó vesszőjáték, és az ügyesebbek faraghatnak pánsípot bürökből. A gyerekek termésállatkákat is gyárthatnak csutka, csigaház, csuhé, mákgubó és dió felhasználásával. A programok ingyenesen látogathatóak.

Az egész napos családi program várja a családosokat a Néprajzi Múzeumban is. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében november 11-én tíz órától egészen este hatig lesznek programok. A központi téma ezúttal a Márton-nap, melynek hagyományait izgalmasan eleveníti fel a sok játékos, kreatív feladat, amely többsége főként múzeumi gyűjteményekre és kiállításokra épül. Hogy ne merüljön feledésbe a sok érdekes szokás, a három házigazda, Bodnár Kata, Joó Emese és Koltay Erika múzeumpedagógusok a teljes napot arra szentelik, hogy minél jobban megismertessék a résztvevőkkel e jeles nap érdekességeit. Lesz tárlatvezetés, bábelőadás, többgenerációs hasonmásverseny, kreatív rajzprogram, rajzverseny, valamint a kézműves-foglalkozások során a tollműhelyben madártollakból különböző használati tárgyak, játékok, díszek készíthetők. A programra előzetes bejelentkezés nem szükséges.

A hétvégi budapesti gyerekprogramok teljes listáját erre a linkre kattintva érhetik el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.