gyerek

Megvannak a YAMA döntősei – kezdődik a közönségszavazás!

2010.08.08. 11:05
Ajánlom
Fiatal közönségnek szánt előadásokat versenyeztet a Jeunesses Musicales. Ön szerint melyik kapja az Ifjú Zenebarátok Közönségdíját?

A 2500 euróval járó Ifjú Zenebarátok Közönségdíját az október elején megrendezendő dániai Musik i Tide fesztivál megnyitóján adják át két kategóriában: a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb fiatal közönségnek szánt előadás mellett az interneten legnépszerűbbnek bizonyuló csapatot is díjazzák.

Fiatal közönségnek szánt, már létező zenei produkciók számára írta ki díjat az Ifjú Zenebarátok Nemzetközi Szervezete 2010. februárjában. A produkciók DVD-felvételeit 2010. augusztusig bezárólag előválogatta a zsűri, és az öt legjobbnak ítélt produkciót most közönségszavazásra bocsájtja a verseny honlapján, a http://www.yama-award.com/ címen. A videókat a Fidelio.hu-n is bemutatjuk:

A kisfiú és a vágy című musicalmese egy néma kisfiú és barátai, egy majom és egy harkály történetét meséli el.
A Body Rhytm Company koppenhágai iskolai koncertjein a zenészek teljes testüket bevetik a hangok megszólaltatásához
A Hegedűvel a világ körül együtt-muzsikálásra invitálja a leghűvösebb közönséget is
Crazy for Jazz: zenés színház a jazz afro-amerikai eredetéről

Rick the Cube elektro-akusztikus utazása egy csodálatos fantáziavilágban

Önnek melyik produkció tetszett a legjobban?

Vajon melyik magyar, fiatal közönségnek szánt előadás állná meg a helyét nemzetközi összehasonlításban?

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.