gyerek

Meríts a Dunából!

2014.06.27. 15:11
Ajánlom
A Nemzetközi Duna Napot június 29-én a Kopaszi-gáton ünneplik a Duna-barát kalandorok a Mindspace szervezésében, a Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat zárásaként. Lehet majd kacagni, horgászni, nyomozni, sírni, jógázni, táncolni, dobálni, kísérletezni. Mindezt egy helyen és egy időben.

A gáton a gyerekprogramok közül ott lesznek a Meríts a Dunából! - Ha szomjazod a tudást játéktár állomásai, a Duna kvíz, és a kultúrAktív jóvoltából A Nagy Hídépítő Játék, amelynek keretében újrahasznosított alapanyagok felhasználásával híd makett készítő foglalkozás lesz. Hogy valóban komolyan vehessék magukat, a szervezők felkérték a tudományt, hogy képviseltesse magát, és vizes kísérletekkel mutassa be, mit tud a víz. A tudomány segítségére az MTA Duna-kutató Intézet munkatársai lesznek.

A kacagásé lesz a főszerep a vizes játszótér és a Tér-kép-más programok esetében, ahol Budapest Duna-parti nevezetességeit lehet elhelyezni egy műholdfotóra. A férfilátogatók számára horgászást biztosítanak a szervezők, ezúttal dunai halakat lehet kihalászni egy medencéből.  Az "Utazás a Dunán" dobálós játék során pedig a folyó jelentősebb városait lehet megismerni. Jaskó Bálint, a KOMA társulat színészének egyszemélyes előadása keretében pedig „A vízcsepp élete" című tragikomédiát láthatja a nagyérdemű.

Újra lehet majd nyomozni, a Kopaszi-gátra szabott krimijáték során a résztvevők a vérszomjas gyilkos nyomába szegődhetnek. A test tornásztatók ezúttal jógaórán vehetnek részt a Jalagati Yoga Club jóvoltából. A módszer kitalálói a tradicionális jóga alapjait ötvözik a legmodernebb edzéselméleti és mozgásszervi rehabilitációs szempontokkal. Ha mindez még nem elég, Fejreállítjuk a Dunát! A Vizes Város, Budapest szünidei alkotópályázat képzőművészeti csemegével csatlakozik a Duna Naphoz, egy camera obscurát építenek fel a Kopaszi-gáton, Bölcskey Miklós képzőművész, egy hatalmas fekete lepel és a résztvevők közreműködésével. Emellett lehetőség nyílik újrahasznosított anyagokból saját camera obscura készítésére, és Duna fotózásra a frissen készített kamerákkal.

A napot három koncert zárja, ahogy Duna Naphoz dukál, Pecával és Harcsával és egy meglepetés Góbéval. A népzenét komolyzenei alapokon pengető Góbé kezd, majd Harcsa Veronika aranytorkú énekesnőnk, Gyémánt Bálinttal kiegészülve mutat be csodát, az estét pedig a brazil dallamos talpalávalóval a Peca formáció zárja, a furulyakészítés mesterével, Gábos Barnával.

A Danube Flow - Hív a Duna! összes eseménye vállalati-civil együttműködés keretében a Coca-Cola Magyarország támogatásával valósul meg. A Jalagati jogába belekóstolók között jógabérletet, a krimi és a Meríts a Dunából! állomásait végigjárók között pedig hajójegyet sorsolnak ki a szervezők. Azok között pedig, akik komolyan belemerültek a nyolc eseményből álló rendezvénysorozatba, és legalább három Hív a Duna! eseményre ellátogattak, további értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A programok délután 2-től este 10-ig tartanak majd, bővebb információ ide kattintva olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.