gyerek

Mesélni jó

2013.11.18. 17:27
Ajánlom
A népmesék rajongói ezúttal a Világszép Nádszálkisasszony történetét láthatják a RaM Colosseum színpadán november 25-én.

Mindenki őriz olyan emléket, amikor esős délutánon a takaró alá bújva hallgatja amint édesanyja, vagy nagymamája csodás lényekről, varázslatos helyekről mesél. Ezek a történetek nemcsak a hallgatónak jelentenek igazi élményt, hanem a mesélőnek is. Az ilyen alkalmak legnagyobb varázsa ugyanis a közösen eltöltött idő. Együtt nevetünk és szorítunk a bajba jutott hősnek, s közben egy kicsit újraéljük gyermekkorunkat.

A mesék jelentősége hogy nemcsak szórakoztatják a gyerekeket, hanem olyan fontos mondanivalókat, tanulságokat hordoznak, amik a kicsik életében kulcsfontosságúak. A mesék világán keresztül javul problémamegoldó képességük, fejlődik az alkalmazkodó készségük. A mesének jelentős szerepe van a gyerekek értelmi és érzelmi fejlődésében azért is, mert viselkedési mintákat nyújt számukra. Éppen ezért fontos, hogy a gyerekek minél több mesét halljanak és ismerjenek meg.

A Világszép Nádszálkisasszony története a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetére repíti nézőit. Ezen a mesés helyen küzd a gyönyörűséges leány szerelméért az Óperenciás tengeren túlról érkező királyfi. Az ifjú daliának nem csak a lány szívét kell meghódítani, hanem különleges próbákat kell kiállnia, és le kell győznie a Nádszálkisasszonyt őrző boszorkányt. Aki nem hiszi , hogy győzhet a királyfi, az járjon utána a RaM Colosseumban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.