gyerek

Nyári képzőművészeti alkotótáborok a Ludwig Múzeumban

2011.04.28. 14:05
Ajánlom
2011 nyarán három turnusban várják a kisebb és nagyobb diákok jelentkezését.

Középpontban a Médium (12-18 éveseknek) - 2011. június 20-24., 10:00-17:00

Van egy szó, amit sokszor és sokféleképp használunk, helyesen vagy helytelenül, többes vagy egyes számban, hírcsatornákra vagy épp a szellemvilággal kapcsolatot létesíteni képes személyekre értve. Egy szó, amely egyesek szerint az emberek életét erősen befolyásoló tényezőket, az utóbbi száz év legnagyobb hatású tevétevékenységeit, fogalmait, tárgyait takarja. Ez a szó a médium, amely valóban sokféleképpen értelmezhető: eszköz, közeg, hordozó, közvetítő. De mit jelenthet a művészetben? A kortárs művészeti múzeum műtárgyai jó alapot szolgáltatnak annak a hatvanas évek közepétől induló tendenciának a feltérképezéséhez, amelyben megfigyelhető, hogy a művészek érdeklődése a témáról, tartalomról inkább a közvetítő vizsgálatára terelődött. (Például a festészet médiumközpontú felfogása azt jelenti, hogy a művészt nem a kép elbeszélt tartalma érdekli, hanem a maga a festészet.)

A mediális szemlélet a hagyományos közvetítő eszközök (műfajok, technikák, hordozók) szinte mindegyikére alkalmazható (film, fotó, költészet, festészet, új tömegmédiumok stb). Ennek az irányzatnak az elterjedéséhez nagy lökést adott Marshall McLuhan tömör és kifejező gondolata: "a médium maga az üzenet". Vegyél részt ebben az izgalmas felfedezésben, ahol minden tapasztalatod, érzékelésed a világról fontos! Mind lehet anyaga és tartalma is egyben annak az alkotásnak, amelyet a médium jelentéseit körbejárva, értelmezve készítünk el úgy, ahogy a saját, személyes értelmezésed a leginkább kifejezési formára talál.

Az elkészült munkákból az ötnapos alkotótábor utolsó napján kiállítást rendezünk. Június 24-e, péntek a 2011-es Múzeumok Éjszakájának napja is egyben, így a közönség a táborban készült alkotásokat is megtekintheti. A Ludwig Múzeum munkatársai mellett külsős szakértők is segítik a tábor munkáját. A program minden nap 10.00-17.00 óráig tart, ez idő alatt háromszori étkezést biztosítunk.

Részvételi díj: 11.000 Ft/fő + 9000 Ft/fő az étkezés költsége 

A 10.000 Ft-os előleget május 30-ig kérjük befizetni Farkas Ritánál. Elérhetőség: farkas.rita@ludwigmuseum.hu

Állatmesék  (7-12 éveseknek) - 2011. június 27-július 1., 2011. július 4-8., 8:00-16:00

A táborban az állatokkal foglalkozunk, nem mindennapi megközelítésben. Az állatmesék világából kiindulva megismerkedünk a kortárs és a klasszikus képzőművészet állatábrázolásaival, élő állatokkal és ritka csodalényekkel. A változatos programok során kibővítjük mindazt, amit a gyerekek eddig az állatokról gondoltak.  A délelőtti kirándulások élményeit a délutáni alkotó foglalkozások teszik igazán maradandóvá, az így készült műveket pedig kiállításon mutatjuk be a szülőknek, érdeklődőknek.

A tábor minden napja egy kiemelt programot tartalmaz: megismerkedünk a Ludwig Múzeum gyűjteményében található állatábrázolásokkal, valamint ellátogatunk a Szépművészeti Múzeumba, a Campona Tropikáriumába, a Természettudományi Múzeumba és egy uszodába is. A gyerekek naponta legalább egy órát a szabadban töltenek, a Duna mellett kialakított, parkosított területen. A program minden nap 8.00-16.00 óráig tart. A gyerekeknek háromszori étkezést biztosítunk.

Részvételi díj: 14.000 Ft/fő + 6000 Ft/fő az étkezés költsége; az ár a belépőjegyeket és az utazási költségeket is tartalmazza.

A 10.000 Ft-os előleget június 17-ig kérjük befizetni Barabássy Orsolyánál. Elérhetőség: barabassy.orsolya@ludwigmuseum.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.