gyerek

Nyári mágusakadémia Harry Potter nyomában

2011.05.04. 15:21
Ajánlom
"Formáld valósággá a Roxfortot!" a tábor jelszava.

Létezik egy iskola, melynek padjaiba még a vakáció terhére is érdemes beülni - ez az oktatási intézmény a Roxfort, ahol többek között Harry Potter  is tanult! A varázslósuliban olyan érdekes tantárgyakat róhat a nebuló az órarendjébe, mint a bájitaltan, az asztronómia, vagy a varázsjátékok. Ráadásul az iskola pont olyan lesz, amilyenné diákjai alakítják: a Budapesti Művelődési Központ szervezte Nyári Mágusakadémia ugyanis egy báb- és díszlettervező művészeti tábor keretében nyer alakot, bábkészítő és díszlettervező művészek vezetésével.

A kreatív foglalkozások és a tábor egyéb programjai egyaránt Harry Pottert és barátait követik kalandjaik során, a gyógynövénygyűjtéstől a közös bábelőadásig, de lazításra is bőven jut idő és lehetőség - a Budaörsi Csiki Pihenőparkban medence, sportpályák, szabadtéri színház, játszóterek és indián falu szolgálják a varázslótanoncok kikapcsolódását! Az egyhetes táborban készült papírmasé bábok hazavihetők, így alkotóikat későbbi kalandjaik során is elkísérhetik.

A tábor időpontja: 2011. június 27. - július 1. (hétfő reggeltől péntek estig).

A tábor programja:

A regény szereplőinek és helyszíneinek megformálása zsinóros papírmasé bábok és háromdimenziós, mozgatható díszlet segítségével, báb- és díszlettervező művészek vezetésével.

Varázsjátékok, mágikus activity, izgalmas csapattusák és közös bábelőadás Harry Potter, Hermione, Ron, valamint a táborlakók roxforti kalandjaihoz kapcsolódóan.  

Kirándulás a Budaörsi-hegyen és kőfejtőnél, íjászat, látogatás gyógynövényes kertben, bájital kotyvasztása gyógynövényekből, lepénysütés kemencében, éjszakai bátorságpróba, csipetnyi amatőr asztronómia és tábortűz.

A táborban sportpályák (strandröplabda, focipálya), medence, várszínház, indián falu, játszóterek, büfé, kézműves és étkezősátrak, közös zuhanyzók állnak rendelkezésre.

A tábort 8-13 éves gyerekek számára ajánlott.

Szállás: jurtafaluban, hálózsákkal.

Étkezés: napi négyszeri étkezés helyben (hideg reggeli és uzsonna, meleg ebéd és vacsora). Az étkezésnél egyedi igényeket is figyelembe tudnak venni (vegetáriánus, illetve speciális diéták - lisztérzékenység, cukorbetegség).

Oda- és visszaút tömegközlekedéssel a Móricz Zsigmond körtérről, csoportosan vagy egyénileg.

A tábor díja: 21 500 Ft/fő.

A tábor 20 fő jelentkezése esetén valósul meg. 

Jelentkezés határideje: 2011. május 31.

A tábor szervezője a Budapesti Művelődési Központ www.bmknet.hu www.tabortipp.hu

A tábor helyszíne: Csiki Pihenőkert és Jurta Camping, Budaörs www.csikipihenokert.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.