gyerek

Nyári tábor iskolásoknak a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának szervezésében

2011.05.16. 14:05
Ajánlom
Az ötnapos nyári tábor célja a budavári palota és a Várnegyed titkainak megismerése: a vár alatti pincerendszertől a Magdolna-torony tetejéig.

A résztvevők a múzeumban az egyébként nem látogatható lőportorony termeitől a gyilokjárón át a palota kupolájáig fedezhetik fel az épületet, középkori viseletben eljátsszák a királyi udvar hétköznapjait és egyes ünnepeit, beleélhetik magunkat a királyi pár és a kíséret tagjainak szerepébe, és aki kiállja az öt nap próbáit, a palota udvarhölgyévé válhat, a fiúk ifjú lovaggá avattatnak.

A tábor időpontja: július 4-8. , 8:000-17:00

A tábor költsége: 22 500 Ft, mely tartalmazza a meleg ebéd és az uzsonna költségeit, belépőjegyeket, kézműves foglalkozások anyagköltségét stb.

Jelentkezés: kapcsolat@mail.btm.hu e-mail címen, a www.btm.hu honlapról letölthető jelentkezési lapon június 10-ig a részvételi díj befizetésével. Befizetés a BTM Közönségkapcsolati osztályán hétköznap 9 és16 óra között. (Cím: Budavári Palota E épület 2. emelet 251. szoba) A felmerülő kérdésekre az érdeklődők (1) 487-88-71 vagy 487-88-54 telefonon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.