gyerek

Nyári tánctáborok a Budapest Tánciskolában

2011.05.08. 07:43
Ajánlom
Két turnusban, 6-tól 18 éves korig várják azokat, akik az elmúlt években részt vettek kreatív gyerektáncóráikon, akik már fontolgatják, hogy jövőre jelentkeznek a BUTI-ba és azoknak, akiknek ez (még) eszébe se jut.

A 6-9 éveseknek szóló Csipetke Csiperke vezetője Arany Virág, aki a Budapest Tánciskolában végzett. Táncosként és alkotóként számos társulat munkájában vesz részt. Két éve tart táncórákat gyerekeknek és  felnőtteknek a Budapest Tánciskolában. "A táncórákon játékos, kreatív feladatokat oldunk meg, melynek központjában a mozgás áll. Cél a koordináció, a testtudat és a személyiség fejlesztés, melynek kiinduló pontja maga a gyermek. Míg egyik órán a lendületesség, a másikon az alkotás a fókuszunk. Sosincs rossz megoldás."

Szintén a Csipetke Csiperkében várják a 9-12 éveseket, a kurzus vezetője Vadas Zsófia Tamara. táncos, koreográfus, táncpedagógus. A Budapest Kortárstánc Főiskola pedagógia szakos hallgatója. A Tünet Együttes táncszínházi társulat tagja. Számos táncszínházi produkció koreográfusa és táncos. "A táncóra túlmegy egy hagyományos óra keretein, hiszen komplexitását az adja, hogy a mozgáson keresztül segítjük a gyermek kreativitásának és személyiségének gátlásoktól mentes kibontakozását. A mozgás öröme önmagáért."

A kortárs hiphoppat próbálkozhatnak meg a 15-18 évesek Hevér Zsófi táncos, táncpedagógusnál, aki a Budapest Kortárstánc Főiskolán végzett, majd 3 évig tartott gyermektáncot. Norvégiában és Franciaországban tanulmányozta a hiphop technikát.Táncfotói ismertek. "Különböző improvizációs feladatok után csoportosan vagy egyénileg kisebb etűdöket hozunk létre. Cél, hogy egy-egy kiinduló szabály vagy témafelvetés megértését követően kreatív és egyedi alkotások szülessenek. Ráhangolódással indulnak az órák, ahol tetőtől talpig átmozgatjuk testünket, utána egyes mozdulatokat, lépéseket, kisebb kombinációkat gyakorolunk. Az órák végén koreográfiákat tanulunk, melyek a hiphopstílusok és a saját mozgásom ötvözéséből készülnek."

A 12-16 évesekre váró Vikitábor vezetője Varga Viki táncos, táncpedagógus. Az Esseni Folkwang Hochschuléban és a Budapest Kortárstánc Főiskolán végzett tanulmányai alatt és után több korosztálynak folyamatosan  tanít. Számos táncszínházi produkcióban vett részt. "Központban maga az épp felserdülő ifjú, akit művészetekkel, némi reformszellemű szakácskodással és nem versenyszerű sportokkal segítünk ereje, szépsége, bátorsága megismerésében."

A tábor időtartama: 2011. június 20-24. és augusztus 22-26.

A tábor programja:

8:30-9:30 Reggeli kreatív "tesz-vesz" - érkezés

9:30-11:00 Mozgolódás

11:30.12:30 Alkotó táncóra

12:30-13:00 Ebéd / szünet

13:00-13:30 Pihenés, hűsölés, mese

13:30-16:00 Vándorlás, falmászás, gumiasztal, Textil Múzeum...  

16:00-17:00 Kreatív "tesz-vesz" az alkotóműhelyeinkben - távozás

A tábor díja: 27.500 Ft (10% kedvezmény testvéreknek és azoknak, akik magukkal visznek még egy embert)

Jelentkezés: 2011. május 31-ig 10.000 forint előleggel.

A táborok, amelyek betekintést nyújtanak a szeptemberben induló kreatív foglalkozások programjaiba is, házigazdája és szervezője Seregley Erzsébet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.