gyerek

Nyertes darabok bemutatója a Vaskakas Bábszínházban

2011.03.24. 14:56
Ajánlom
A győri Vaskakas Bábszínház 2010 végén hirdette meg nyílt pályázatát kamaraszínházi bábjáték-mesejáték megírására, illetve dramatizálására.

A pályázati határidőig, 2011. január 15-ig várakozáson felüli mennyiségű, 118 pályamunka (részletes szinopszis és két teljesen kidolgozott jelenet) érkezett Győrbe, melyeket a Vaskakas társulatának előválogatása után háromtagú zsűri értékelt. Dobák Lívia és Upor László dramaturg, valamint Veres András bábszínész-bábrendező nyolc művet ajánlott a Vaskakas Bábszínház figyelmébe, melyek közül az első három helyezett részesül pénzjutalomban. E három helyezett azonban valójában öt pályázat, a lista második helyén ugyanis hármas holtverseny alakult ki.
A zsűri döntése alapján 200 000 forintos pénzjutalomban részesül Boros György László Holle anyó ajándéka című darabja, a Vaskakas Bábszínház bábjátékpályázatának győztese; Heindl Vera Hófehérke, Szabó T. Anna Borsószem királykisasszony és Szőke Andrea Borsószem hercegkisasszony című munkája; valamint Berta Mária A Békakirályfi című szövegkönyve. A zsűri által javasolt művek közül a 2011/2012-es évadban a Vaskakas Bábszínház bemutatja Boros György László, Heindl Vera és Szőke Andrea pályamunkáját.

A Bábszínház társulata három, egyenként 200 000 forintos pénzjutalommal járó különdíjat osztott ki: Badacsonyi Angéla Piroska és a farkas, Kiss Márton A Békakirályfi, avagy a Béka, a Király, a Lánya és a Vasorrú Bába, valamint Marsalkó Eszter Hamupipőke című darabjának.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Klasszikus

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.