gyerek

Offerusz, a nagyerejű

2011.05.05. 09:21
Ajánlom
Az I. ESZME Fesztivál keretében látható a Bábakalács Bábszínház előadása. Legyen a Fidelio vendége a Thália Színház Új Stúdiójában!

"Élt hajdan egy nagytermetű, bivalyerős, vad legény, nem volt párja e földtekén. Boldogan élt falujában, míg egy napon gondolt egyet, s útnak indult. Bejárta a fél világot, óceánt és hegytetőt, keresve az urak között legnagyobbat, azt, ki néki munkát adhat, munkát, mitől elfáradhat, olyat, amit ő se győz..." Szent Kristóf mesébe illő legendája az emberiséget öröktől fogva foglalkoztató kérdésre keresi a választ: mivégre vagyunk a világon, mi az a méltó feladat, ami értelmet adhat életünknek?

BF85718A-5CD5-4009-A883-056A314BEAC7

Offerusz, a nagyerejű - Bábakalács Bábszínház

A Magyarországi Bábszínházak X. Találkozóján "elsősorban zeneileg emelkedett ki az előadások közül a Bábakalács Bábszínház munkája, az Offerusz, a nagyerejű." Tóth Ágnes Veronika: Piruett és trappolás (Revizor)

A Bábakalács Bábszínházat 1999-ben alapították. Előadásaikat magunk írják, rendezik és játsszák, alkalmanként meghívott vendégek szakmai segítségével. A kis díszlettel, kevés szereplővel létrehozott kamara-előadásokat főként gyerekeknek szánják, de számolnak azzal is, hogy a kicsikhez felnőtt kísérő mindig tartozik, így róluk sem feledkeznek meg. Előadásaik: Jambóza Bábcirkusz, Mézesbábkészítés ütőfával, Porondon a Bolondom, Szomorú királykisasszony, Nyiss kaput, angyal!, Varázsfuvola, Bábakukucs, Boldogasszony zsonglőrje

Játsszon, és legyen partnerével a Fidelio vendége a május 14-én 10 órakor kezdődő előadáson!

Kérdésünk: Mi a bábakalács?

84CA2817-4634-46A8-A8DC-F2ADA18D900C

Offerusz, a nagyerejű - Bábakalács Bábszínház

2011. május 13. 19:30, május 14. 10:00 - Thália Színház, Új Stúdió

Offerusz, a nagyerejű 

Író: Hervai-d'Elhoungne János-Pál

Tervező: Boráros Szilárd

Kivitelező: Majoros Gyula (báb és díszlet), Fekete Anetta (jelmez)

Zeneszerző, zenész: Keresztes Nagy Árpád

Játssza: Kovács Katalin, Szluka Judit, Tóth Anita

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.