gyerek

Október 29-én újra gyerekcsatorna lesz az m2

2011.10.28. 08:00
Ajánlom
Az állatok világnapjához kapcsolódó adással jelentkezik újra a Csudaszombat, az m2 gyerekeknek és fiataloknak szóló műsora. Újabb epizód jön a Csudacsalád vígjátékból, válogatást vetít a csatorna a MOME animációs vizsgafilmjeiből, ekkor láthatjuk a Liszt Remix koncertfelvételt és a 20 éves Quimby zenekarról szóló werkfilmet is.

Október utolsó szombatján egy újabb egész napra a gyerekeké lesz az m2. A következő Csudaszombaton az állatok világnapjáról szóló adással jelentkezik a gyerekeknek és kamaszoknak szóló tematikus műsorsorozat. Reggel nyolckor Palya Bea énekére ébredhetnek a kisebbek és a Kabóca bábtársulattal, Manófalva manóival, mesével, énekkel, tánccal tölthetik a délelőttöt. A Nicsak sorozatban az ovisok nézőpontjából látjuk a világot, elindul a házikedvenc-szépségverseny, sőt a híres főemlőskutató, Jane Goodall is üzen a magyar gyerekeknek. A játékmester Szabó Balázs ezúttal nemcsak mesél és bábozik, hanem a délután a bandájával is zenél a kamaszoknak!

Az animáció világnapja (október 28.) alkalmából Csudaszombaton válogatást láthatnak a nézők a MOME animációs vizsgafilmjeiből is. A MOME Anim Premier 2011 című összeállításban abszurd rövidfilmek, videóklipek és egy egész estés mozi látvány- illetve karaktertervei szerepelnek, a fiatal alkotók egyúttal animációs gyorstalpalót is tartanak az m2 délutáni stúdióműsorában. A nap témájához kapcsolódóan lesz számos állatkerti kaland, ökoiskola, sőt zöld őrjárat is pöttömökkel és kamaszokkal, új epizód érkezik a Csudacsalád vígjátékból, és újabb programokra kalauzolnak el a kamasz műsorvezetők a Rózsaszín biciklivel. Délelőtt Tom Sawyer kalandjaival, délután pedig A tábor királya családi vígjátékkal is szórakoztatja nézőit az m2, este pedig portréfilmet mutat be Jane Goodallról, illetve Pálfi Szabolcs természetfilmjét Ketten egy fészekben címmel.

Az október végi Csudaszombatot ezúttal egy elektronikus zenei kísérletről készült felvétellel, illetve a születésnapi koncertjére készülő Quimbyről forgatott werkfilmmel zárja a csatorna. A Red Bull Liszt Remix című koncertfilmet, amelyben Rúzsa Magdi, a PASO, a Compact Disco és a Carbonfools értelmez újra Liszt-darabokat, fél tíztől vetíti az m2. A Patrick és Theo című animációs film, illetve a vércsékről és varjakról szóló természetfilm után érkezik a Quimby 20 a zenekar novemberi koncertjének előkészületeiről.

Csudaszombatokon, a minden hónap utolsó szombatján jelentkező tematikus napokon a tipegőktől a kamaszokon át a fiatal felnőttekig minden korosztálynak kínál élményt az m2. Délelőtt és koradélután válogatott magyar mesékkel, bábfilmekkel, versekkel, közös énekléssel és kézműves foglalkozásokkal várja a kisebbeket Nagy Judit műsorvezető és Szabó Balázs játékmester. Délután Buda Márton (MR2-Petőfi Rádió) veszi át a mikrofont, hogy könnyűzenével, divattal, sporttal, kreatív programokkal és a Csudacsalád sorozattal fogadja a kamaszokat a képernyők előtt. Az este a fiatal felnőtteké, amikor könnyűzenei koncertfelvételeket, animációs- és dokumentumfilmeket ad az m2. A Csudaszombat alkotói a köztévé egykori gyerekműsorainak legjobb hagyományait élesztik újra modern köntösben, miközben olyan, a gyereknapok apropójául szolgáló témákkal ismertetik meg a fiatal nézőket, mint a színház, a környezetvédelem vagy éppen a média világa.

  

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.
Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Színház

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája „himnuszát” - Klippremier

Tompos Kátya dalos játékra hívta kollégáit, többek közt Udvaros Dorottyát, Vecsei H. Miklóst és Mucsi Zoltánt. Hangulatos videoklip készült a Színházak Éjszakája idei „himnuszához”, melyet Hrutka Róbert és a népszerű színésznő közösen jegyeznek.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.