gyerek

Október 29-én újra gyerekcsatorna lesz az m2

2011.10.28. 08:00
Ajánlom
Az állatok világnapjához kapcsolódó adással jelentkezik újra a Csudaszombat, az m2 gyerekeknek és fiataloknak szóló műsora. Újabb epizód jön a Csudacsalád vígjátékból, válogatást vetít a csatorna a MOME animációs vizsgafilmjeiből, ekkor láthatjuk a Liszt Remix koncertfelvételt és a 20 éves Quimby zenekarról szóló werkfilmet is.

Október utolsó szombatján egy újabb egész napra a gyerekeké lesz az m2. A következő Csudaszombaton az állatok világnapjáról szóló adással jelentkezik a gyerekeknek és kamaszoknak szóló tematikus műsorsorozat. Reggel nyolckor Palya Bea énekére ébredhetnek a kisebbek és a Kabóca bábtársulattal, Manófalva manóival, mesével, énekkel, tánccal tölthetik a délelőttöt. A Nicsak sorozatban az ovisok nézőpontjából látjuk a világot, elindul a házikedvenc-szépségverseny, sőt a híres főemlőskutató, Jane Goodall is üzen a magyar gyerekeknek. A játékmester Szabó Balázs ezúttal nemcsak mesél és bábozik, hanem a délután a bandájával is zenél a kamaszoknak!

Az animáció világnapja (október 28.) alkalmából Csudaszombaton válogatást láthatnak a nézők a MOME animációs vizsgafilmjeiből is. A MOME Anim Premier 2011 című összeállításban abszurd rövidfilmek, videóklipek és egy egész estés mozi látvány- illetve karaktertervei szerepelnek, a fiatal alkotók egyúttal animációs gyorstalpalót is tartanak az m2 délutáni stúdióműsorában. A nap témájához kapcsolódóan lesz számos állatkerti kaland, ökoiskola, sőt zöld őrjárat is pöttömökkel és kamaszokkal, új epizód érkezik a Csudacsalád vígjátékból, és újabb programokra kalauzolnak el a kamasz műsorvezetők a Rózsaszín biciklivel. Délelőtt Tom Sawyer kalandjaival, délután pedig A tábor királya családi vígjátékkal is szórakoztatja nézőit az m2, este pedig portréfilmet mutat be Jane Goodallról, illetve Pálfi Szabolcs természetfilmjét Ketten egy fészekben címmel.

Az október végi Csudaszombatot ezúttal egy elektronikus zenei kísérletről készült felvétellel, illetve a születésnapi koncertjére készülő Quimbyről forgatott werkfilmmel zárja a csatorna. A Red Bull Liszt Remix című koncertfilmet, amelyben Rúzsa Magdi, a PASO, a Compact Disco és a Carbonfools értelmez újra Liszt-darabokat, fél tíztől vetíti az m2. A Patrick és Theo című animációs film, illetve a vércsékről és varjakról szóló természetfilm után érkezik a Quimby 20 a zenekar novemberi koncertjének előkészületeiről.

Csudaszombatokon, a minden hónap utolsó szombatján jelentkező tematikus napokon a tipegőktől a kamaszokon át a fiatal felnőttekig minden korosztálynak kínál élményt az m2. Délelőtt és koradélután válogatott magyar mesékkel, bábfilmekkel, versekkel, közös énekléssel és kézműves foglalkozásokkal várja a kisebbeket Nagy Judit műsorvezető és Szabó Balázs játékmester. Délután Buda Márton (MR2-Petőfi Rádió) veszi át a mikrofont, hogy könnyűzenével, divattal, sporttal, kreatív programokkal és a Csudacsalád sorozattal fogadja a kamaszokat a képernyők előtt. Az este a fiatal felnőtteké, amikor könnyűzenei koncertfelvételeket, animációs- és dokumentumfilmeket ad az m2. A Csudaszombat alkotói a köztévé egykori gyerekműsorainak legjobb hagyományait élesztik újra modern köntösben, miközben olyan, a gyereknapok apropójául szolgáló témákkal ismertetik meg a fiatal nézőket, mint a színház, a környezetvédelem vagy éppen a média világa.

  

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.