gyerek

Operaházi évadkezdés gyerekeknek

2010.08.25. 14:56
Ajánlom
Újra lesz Varázsfuvola-rajzverseny, Makaróni karmester ismét bevezet az épület labirintusába, és az is megismerhető, miért varázslatos az opera.

Szeptember 18-án 11 órakor Pomádé király ismét várja a gyerekeket az Operaházba. A Ránki-gyermekopera címszerepét Cser Krisztián énekli, vezényel: Köteles Géza; az előadás ősszel október 16-án, 17-én, november 27-én látható ismét.

Makaróni karmester együtt indul útnak a gyerekekkel az Opera zegzugos épületében szeptember 26-án, hogy megkeresse elvesztett a karmesteri pálcáját. Mi lesz így az esti előadással? Hogyan fogja a karmester irányítani a zenekart, ha nem találja meg a pálcáját? Vajon hol lehet? A nézőtéri székek alatt? A díszes termek egyikében? Vagy esetleg a színpadi súgólyukban?

Az Operaház nagysikerű, A varázsfuvolához kapcsolódó gyermek rajzversenye az új évad első napján indul. A szabadon választott technikával készült képeket december 31-éig várják az Operában postán, vagy személyes leadással.

Három-nyolc éves gyerekeket vár az Operaház a Varázslatos opera című új gyerekprogramra. A szülőkkel vagy szervezett csoportban érkező ovisok és iskolások a Székely Bertalan-teremben megismerkedhetnek az opera műfajával, valamint a hangszerekkel, sőt a zenészekkel és az énekesekkel is találkozhatnak. Az interaktív zenés program után a gyerekek bekukkanthatnak a dalszínház legszebb termeibe is, miközben izgalmas történeteket hallhatnak az Operaházról.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.