gyerek

Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep

2011.05.24. 15:24
Ajánlom
Közel 30 magyarországi moziban és rendezvényhelyszínen várja a gyerekeket és családokat május 29-én a KEDD Animációs Stúdió.

A stúdió saját kezdeményezése, hogy a Bogyó és Babóca - 13 új mese című film mozis előbemutatójához kapcsolódóan országos rendezvénysorozaton népszerűsíti a gyerekrajzfilm műfaját. Május 29-én, az első Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnepen a film vetítése lesz ugyan a kiemelt esemény, de emellett számos családi és gyermekprogrammal szolgálnak a látogatóknak.

Az ünnepi készülődés jegyében már május elejétől számos városban rajzpályázatot hidetnek a mozik a kicsiknek, a legjobban sikerült alkotásokból pedig kiállítást rendeznek a Gyermeknapi Rajzfilmünnepen. A programokat úgy állították össsze, hogy senki se távozzon üres kézzel: minden ügyességi és pontgyűjtő verseny résztvevője kap majd egy-egy apróságot. Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep különböző helyszínein számos játék, kvíz és kézműves foglalkozás várja a családokat a gyereknapon. Több moziban arcfestéssel és jelmezversennyel egészítik ki  a színes programokat, Pécsett és Egerben még gyermekszínházak is előadják Bogyó és Babóca kalandjait.

A rajzfilmünnep kiemelt fővárosi helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház, de számos program várja az érdeklődőket a Puskin és a Corvin Moziban is. Cegléden, Debrecenben, Egerben, Pécsett és Szombathelyen egész nap különféle ügyességi és pontgyűjtő játékokkal várják a kicsiket. A mozik maguk szerveznek programot vagy a városi gyereknappal összehangolva egészítik ki a vetítéseket  Győrben, Gödöllőn, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden, Szentendrén, Szolnokon, Tapolcán, és Zalaegerszegen.

A Bogyó és Babóca - 13 új mese című produkció a május 29-i előbemutató után 2011. június 2-tól látható a magyar mozik műsorán.

További információ

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.