gyerek

Ötödik nap a Biennálén

2010.05.06. 23:05
Ajánlom
Egy király és egy grimaszdémon. Magvak, fények, történetek. A Biennálé utolsó előtti napja.

A versenyprogram előadásai:

14:30 - Csiky Gergely Színház, Nagyszínpad

A kis December király - a Vojtina Bábszínház előadása

Kis December király olyan kicsi, mint a kezed. Olyan kövér, mint egy lufi. Olyan neveletlen, mint a kistesód, és olyan vicces, mint a barátod a szomszédból. Ha kis December király Veled van, gumimacit dobál a kakaódba, összegubancolja a cipőfűződet és meséket súg a füledbe a metrón. Például a sárkányról, aki megtámadja a dolgozóba induló felnőtteket. Vagy a matektanárnődről, aki valójában balerina. Meg az álmokról, amelyeket kis, színes fiókokban tart a szobájában.

18:00 - Csiky Gergely Színház, Stúdiószínpad

Bekkanko, a grimaszdémon - a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Ez a világszerte nagy sikerrel játszott, kortárs japán mesejáték igazi szerelmes történet. Egy vak lány és egy ijesztgetésre alkalmatlan, de mindenkit mosolyra fakasztó grimaszdémon szerelméről szól. Szeretheti egymást ember és démon? Mit szól ehhez a Hegyek istennője, mit szólnak a falubeliek, és mit szól Juki apja, a vadász? Sikerül-e a szerelmes Bekkankonak megtalálni a zöld mezőn megbújó egyetlen kék virágot, hogy gyökerének varázserejével visszaadja Juki szeme világát? A mesejátékot 7-10 éveseknek  ajánljuk.

A kísérőprogram előadásai:

10:00 - Csiky Gergely Színház, Stúdiószínpad

Egy másfajta fény alatt - a La Baracca Theater előadása (Small Size program)

Általában, egy színházban, a világítás segíti a színészek tevékenységét, azonban ebben az esetben a színészek segítik a világítást. A vadonatúj és szokatlan ötlet a világítás tervezőknek köszönhető. Az előadás a legkisebb gyermekeknek ajánlott, hogy rácsodálkozzanak, elálljon a lélegzetük, mikor keresztülvezetik őket a sötétségen.

10:00 - Csiky Gergely Színház, Próbaterem

Chimo: Lila története - a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház előadása

Chimo Párizs külvárosában él. Ott találkozik Lilával, a tizenhat éves vöröses-szőke, angyalarcú lánnyal, aki szókimondó történeteivel és kendőzetlen viselkedésével azonnal elcsavarja a fiú fejét. Lila arcpirító nyíltsággal osztja meg a fiúval szexuális élményeit, vágyait és így beszél "szolgáltatásairól" is. A félelemmel, torz előítéletekkel keveredő viszony lassan mély kapcsolattá válik. A titokzatos lány küldetése azonban hamar véget ér: a környékbeli srácok erőszakának esik áldozatul. Chimo, aki érzékenységével és tehetségével kitűnik céltalan haverjai közül, megírja Lila történetét. Az előadás alapjául szolgáló naplóregény 1996-ban jelent meg egy párizsi kiadónál. Szerzője ismeretlen.

14:00, 15:30 - Művészbejáró

Magvak - a Theater Ion Creanga előadása (Small Size program)

Az előadás történet a szerelemről és az életről, arról a tényről, hogy a csodáknak (mint a kenyér készítésnek) időre, szeretetre, figyelemre, és sok munkára van szükségük ahhoz, hogy valóra váljanak. Ez egy történet a valódi szépségről, tele a természet csodálatos elemeivel: magok, víz, és a nap. Egy történet rejtett hatalmuk varázsáról két szerelmes által életre keltve.

A Fő utcán:

16:00 - Bartha Tóni: Paprika Jancsi

17:00 - A Ládafia Színház vásári bábjátéka

A Múzeum Színpadon: 

14:00- A Mikrokozmosz Művészeti Iskola csoportjainak műsora

14:30 - A szennai Tótágas Táncegyüttes műsora

18:00 - Ákom- bákom - a Makám zenekar gyerekkoncertje

Csiky Gergely Színház, Stúdiószínpad

La Baracca Theater

Theater Ion Creanga

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.