gyerek

Premier: Forgószél, avagy a képzelet csodája

2012.01.12. 16:16
Ajánlom
A Győri Balett Forgószél avagy a képzelet csodája címmel mesebalettet mutat be január 14-én a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében.

„A „Fiatalok a fiatalokért" pályázati program felhívása adta az ötletet, hogy a népszerű történetet a Győri Balett legifjabb táncosaival és a Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola balett növendékeivel közösen dolgozzuk fel. Mindkettőnknek feltűnt, hogy az Ózban csak a kutya nem szólal meg. Beszél az oroszlán, a majom, csak éppen Totó, Dorka kutyája nem. Persze hogy nem, mert Totó valóságos kutya, egyenesen Kansasból. Óz birodalmában persze minden megtörténhetne, de Totó ott is hallgat, pedig a történet szerint vannak érzelmei és gondolatai. Különösnek találtuk, ezért ezt a mesét a táncokon és Totó belső monológjain keresztül szeretnénk megmutatni."


2012. január 14. 17:00 - Győri Nemzeti Színház - Kisfaludy Terem - Győri Balett

Forgószél, avagy a képzelet csodája

Rendező/ Koreográfus: Velekei László
Dramaturg: Kszel Attila

Táncolják:

Óz  Kányási Kristóf / Kis Bakonyi Edmund

a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola balett növendékei

Dorothy:   Katrin Schmidt / Szendrei Georgina

Totó kutya:  Daichi Uematsu / Szanyi Tamás / Szakács Richárd

Madárijesztő: Gyumánczi Diána / Varga Ágnes

Bádogember:  Artem Pozdeev / Henrik Lamark

Gyáva Oroszlán: Jekli Zoltán / Csősz Kristóf

Boszorkány: Matuza Adrienn / Szalai Judit

Jó tündér: Hardi Beatrix / Tüű Barbara

Keselyűk:  Szendrei Georgina és Hancz Alexandra / Hegyi Réka és Kodolányi Lívia

 

Gyerekszereplők:

Ellenrider Rubina, Gyenge Mirabella, Herkovics Eszter, Herkovics Virág, Meizer Eszter, Némedi Tóth Eszter, Németh Tamara, Solymos Zolta, Szentiványi Richard, Szűcs Szonja, Zólyom Laura

vagy

Bánki Renáta, Fényes Klaudia, Molnár Fanny, Ott Lili, Póda Petra, Pintér Karina, Pucsek Berta, Ruisz Rebeka, Sipos Henrik, Szalai Regina, Vass Kitti Jázmin

 /a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola balett növendékei /

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.