gyerek

Rendhagyó tanévnyitó Csoki-koncert Liszttel

2011.08.30. 16:00
Ajánlom
Szeptember első vasárnapjára rendhagyó tanévnyitót hirdet a Hungarofest Nonprofit Kft. a Kopaszi gátra. Az eseményen óvodás és kisiskolás egyaránt megtalálhatja a számára legkevesebb szórakozást, a koncertek, közös éneklések és hangszerbemutatók forgatagában. A programon fellép Szalóki Ági és zenekara, valamint a Csillagszemű Táncegyüttes is.
0A9C1D85-F346-43B5-99B4-7A2BD659CF95

Csillagszemű táncegyüttes - Liszt-maraton

A Hungarofest 2009. május óta minden hónap harmadik vasárnapján rendezi nagy sikerrel a Csoki koncerteket. A szeptember 4-i rendhagyó alkalom idén a tanévnyitás és a Liszt Év alkalmából valósul meg, számos zenés-játékos élményt nyújtva a gyerekeknek az iskolakezdés első napjaiban. A különleges Liszt tanévnyitó rendezvényen olyan programokat ajánlunk, melyek éppoly egyediek, mint a Csoki koncert ezen rendhagyó állomása, ahol a gyerekek és családjaik játékosan tanulhatnak és tudhatnak meg ezernyi érdekességet hazánk egyik legnagyobb zeneszerzőjéről, izgalmas hangszerekkel barátkozhatnak össze, s felejthetetlen élményben vehetnek részt. A program keretében 11:00 órakor fellép Szalóki Ági és zenekara Gingalló című „családi lemezével", 16:00 órakor pedig a Csillagszemű Táncegyüttes. A koncerteken a gyerekeket Lukácsházi Győző vezeti a zene világába.

A sokszínű játékos programok 5 fő tantárgy köré épülnek: testnevelés, földrajz, matematika, technika, ének-zene, amelyből minden résztvevő gyerek megtalálhatja a neki kedves szórakozást, legyen az Liszt élelút memória játék, történelmi arckép curling, Liszt jubileumi számkidobós, játékos hangszer és rajzóra, papírmárványozás, karmesteri pálca-, vagy csodakocka készítés. A gyerekek matricagyűjtő-könyvjelzőt is kapnak, amire a játékos helyszínek állomásain matricát gyűjthetnek és kvízlapot tölthetnek ki, majd az utolsó állomáson beválthatják csokoládéra, órarendre és pecsétre a Csoki koncert füzetbe. (A Csoki koncert füzetbe a gyerekek minden hónap 3. vasárnapján az adott eseményen pecsétet kapnak, amiből 9-et összegyűjtve decemberben ajándékot kapnak.)

Időpont: 2011. szeptember 4. (vasárnap) 11:00-17:00 között

Helyszín: Öböl XI. kerület (Kopaszi-gát) Lágymányosi-híd felőli bejáratától egészen a játszótérig

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében, kedden hunyt el a varsói Magyar Kulturális Intézet egykori vezetője, aki sokat tett a lengyel-magyar művészeti kapcsolatokért.
Színház

Újra járhatunk szabadtéri előadásokra, de a fesztiválokra még várnunk kell

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet többek között színházi előadásra, mozira, cirkuszra, valamint könyvszakmai rendezvényre vonatkozik.
Vizuál

Két tonna üvegnegatív: vidéki fényképészműtermek gyűjteménye

A kidobástól megmentett üvegnegatívokon az egyes vidékek népviselete mellett a háború előtti és alatti élet pillanatai villannak fel megmutatva azt is, mit tartottak megörökítésre érdemesnek az életükből az 1910-20-as évek táján.
Vizuál

Csúnya varázs - Budapesti fényképek az 1930-as években

Az éjszakai fényképezés és a „varázsosítás” összefüggése - erről ír a FényképTár mai részében Tomsics Emőke, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának történész-muzeológusa.
Klasszikus

Hatalmas előrelépés a zenekarnak: a Mezzo TV sugározza a Concerto Budapest koncertfilmjét

Több hónapos munka eredménye, hogy a zenekar saját gyártású koncertfilmmel mutatkozhat be a Mezzo TV műsorán. A filmet, amelyet Szabó Stein Imre rendezett, a magyar közönség is láthatja az interneten. Kulisszatitkokról a vezető rendezőt kérdeztük.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.