gyerek

Repülési lecke kezdőknek

2011.05.05. 09:37
Ajánlom
Legyen a Fidelio vendége a Magyarországi Bábszínházak X. Találkozójának fődíjas előadásán, amely a Thália Színház Arizona Stúdiójában látható!

Macskaszemmel a sirály kicsi, szánalmas, tollas, és ehető. Sirályszemmel a macska nagy, kövér, veszélyes és ragadozó. Két állat, két nyelv, két világ és egy reménytelennek tűnő vállalkozás. Kikölthet-e a macska egy tojást? Repülhet-e valaha a sirály, akit macska nevelt fel? És kit kell ilyenkor mamának szólítani?

0622C56B-5796-4C79-8DCE-610D7A8DA196

Repülési lecke kezdőknek - ESZME-Vaskakas Bábszínház

"Tengely Gábor rendező nem először állít színpadra 'duplafenekű'" mesét, amely egyszerre szól a gyerekeknek és a felnőtteknek. A Gimesi Dóra által (Luis Sepúlveda könyvének nyomán) írt darab két történetet fon egymásba: egy gyerekeknek szóló mesét és egy felnőttekről szóló történetet. Az előbbiben egy vergődő sirály és egy macska találkozik, és a tenger olajfoltjaitól mérgezett madár kétségbeesésében a rá vadászó macskára bízza kiköltendő tojását. Ettől a macska úgy meglepődik, hogy ellenvetés nélkül megígéri nemcsak azt, hogy kikölti a tojást, hanem azt is, hogy felneveli a fiókát. Csak az ígéret kimondása után döbben rá, hogy mi is szaladt ki a száján, de ekkor már késő: a sirály halott, és a kimondott szó még a macskát is kötelezi. (...) Igényes, szép előadás született Győrött. Köszönhető ez a jó történetnek, a két remek bábjátékosoknak, a szép látványvilágnak és az eredeti módon használt bábszínházi formának." Szűcs Mónika-Sándor L. István: Szárnyra kelni (Ellenfény)

Az előadás a Magyarországi Bábszínházak X. Találkozóján 2010-ben fődíjat kapott, Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén ugyanebben az évben színészi különdíjjal jutalmazták Badacsonyi Angélát és Ujvári Jankát.

Játsszon, és legyen a Fidelio vendége partnerével a május 14-én 14 órakor kezdődő előadáson a Thália Színház Arizona Stúdiójában!

Kérdésünk: Melyik város bábszínháza a Vaskakas?

68BDF784-AAC6-4596-B754-61B5DEA7361D

Repülési lecke kezdőknek - ESZME-Vaskakas Bábszínház

Május 14. 10:00, 14:30, 19:30 - Thália Színház, Arizona (Régi) Stúdió

Repülési lecke kezdőknak - ESZME - Vaskakas Bábszínház

Luis Sepúlveda meséjéből írta: Gimesi Dóra

Zene: Rab Viki

Tervező: Bartal Kiss Rita

Rendező: Tengely Gábor

Játssza: Badacsonyi Angéla és Ujvári Janka

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.