gyerek

Sikeres évad a szegedi Kövér Béla Bábszínházban

2011.06.18. 11:27
Ajánlom
Több mint húszezren tekintették meg a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadásait a 2010/2011-es évadban.

A színház kamaratermében idén is sikerrel mentek a legkisebbeknek szóló előadások, és több év után újra felnőtteknek szóló darabot is bemutatott a társulat, rögtön kettőt is: Schwajda György és Galkó Bence A rátóti legényanya című groteszk játékát, valamint G. B. Pergolesi Livietta e Tracollo című báboperáját. A színházat igazgató Kövér László a társulati ülésen elmondta, magyarországi fellépések mellett a határon túl is vendégszerepelt a színház, a húsz előadás zömét a Vajdaságban játszották, amit egy május végén lezárult szerb-magyar határ menti együttműködést segítő uniós pályázat támogatása tette lehetővé.

Szintén az uniós forrás segítette a II. Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál megrendezését, melyen külföldi, köztük tengerentúli fellépők és helybéli gyermekcsoportok előadásait láthatták az érdeklődők. Az évad utolsó előadását június 12-én játszották, a társulat azonban június 24-25-én Kassán vendégszerepel, majd június 27-én megrendezik a bábszínház hagyományos nyílt napját, melyen a gyerekek a következő évad egyik premiere, a Benedek Elek írásai alapján készült Mesemondók próbafolyamába tekinthetnek be. Augusztus 22-én is nyílt napot rendeznek, s az évad elején már megújult körúti portállal várja a színház gyermek és felnőtt nézőit.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

„Na, Kisdajka, gyerünk!” – kiállítás nyílt Dajka Margit életéből

A Kisdajka. Dajka Margit (1907-1986) pályaképe című tárlaton a színésznő gazdag, fordulatos és országokon átívelő életútja elevenedik meg fotókon, videókon, nyilatkozatokon és önvallomásokon keresztül.
Zenés színház

„Körül szeretnék nézni a világban” – Interjú Fürjes Anna Csengével

Egyetlen magyarként került a IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe Fürjes Anna Csenge, aki fiatal kora ellenére több kisebb-nagyobb szerepet énekelt már a Magyar Állami Operaház produkcióiban is. A mindössze huszonöt éves mezzoszopránnal beszélgettünk.
Zenés színház

A művészet lázadása

Hargitai Iván legújabb rendezésével egy örök érvényű történethez nyúl, fiatalok útkeresésén, sikerein és bukásain keresztül beszél az életről. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Fame-előadása eltávolodik a hagyományos színházi keretektől, már-már cirkuszi poronddá változtatva a teret.
Zenés színház

Isten, haza, család – és ami mögötte van

Alföldi Róbert legújabb rendezésében a kortárs néptánc formanyelvét arra használja, hogy tükröt tartson a valóságunknak, miközben vizsgálat tárgyává teszi a népikultúra egykori berendezkedését, hagyományaink visszásságait.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.