gyerek

Sikeres évad a szegedi Kövér Béla Bábszínházban

2011.06.18. 11:27
Ajánlom
Több mint húszezren tekintették meg a szegedi Kövér Béla Bábszínház előadásait a 2010/2011-es évadban.

A színház kamaratermében idén is sikerrel mentek a legkisebbeknek szóló előadások, és több év után újra felnőtteknek szóló darabot is bemutatott a társulat, rögtön kettőt is: Schwajda György és Galkó Bence A rátóti legényanya című groteszk játékát, valamint G. B. Pergolesi Livietta e Tracollo című báboperáját. A színházat igazgató Kövér László a társulati ülésen elmondta, magyarországi fellépések mellett a határon túl is vendégszerepelt a színház, a húsz előadás zömét a Vajdaságban játszották, amit egy május végén lezárult szerb-magyar határ menti együttműködést segítő uniós pályázat támogatása tette lehetővé.

Szintén az uniós forrás segítette a II. Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál megrendezését, melyen külföldi, köztük tengerentúli fellépők és helybéli gyermekcsoportok előadásait láthatták az érdeklődők. Az évad utolsó előadását június 12-én játszották, a társulat azonban június 24-25-én Kassán vendégszerepel, majd június 27-én megrendezik a bábszínház hagyományos nyílt napját, melyen a gyerekek a következő évad egyik premiere, a Benedek Elek írásai alapján készült Mesemondók próbafolyamába tekinthetnek be. Augusztus 22-én is nyílt napot rendeznek, s az évad elején már megújult körúti portállal várja a színház gyermek és felnőtt nézőit.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.