gyerek

Szeptember végéig nincs megállás

2013.09.05. 11:20
Ajánlom
Szeptember 30-án fordul utoljára a Panorámakerék, aznap végleg bezár ugyanis a Vidámpark. Addig viszont teljes üzemben pörögnek a játékok, a nyeremények és a Vidámparki Éjszakák.

Már 175 éve része Budapest és az emberek életének a legendás Vidámpark, hiszen a több mint másfél évszázados történelme mellett mindenkinek van egy hozzá kapcsolódó saját története. Gyerekkorból felderengő emlékek a Körhintáról, vagy randevúk a nem is olyan régmúltból. Csüggedésre semmi ok, inkább használd ki az utolsó lehetőséget, hogy barátaiddal vagy a családdal belevessétek magatokat a Vidámpark izgalmaiba, mert a hónap végén végleg megállnak a játékok, nem lesz továbbmenet.

Szeptember 30-ig viszont teljes gőzzel pörög a vidámság az Európa-szerte egyedülálló Hullámvasúton, a T-Rexen és a Dodzsemen is. A vállalkozó szelleműek pedig nemcsak a pörgő-forgó játékokon bizonyíthatják bátorságukat, hanem a nemrégiben nyílt Horrorlabirintusban is, ahol félelmetes élmények várják az oda merészkedőket. Aki nem hiszi, járjon utána.

A szombat esti partihangulatban a Vidámparki Éjszakákon is garantáltan jól érzed magad a barátaiddal vagy életed párjával, mert a magasba emelkedő játékokon nemcsak az adrenalin-szinted szökik fel, de a kivilágított fővárost is láthatod. Ha bevállalod.

Ha már csak a pénztárcád áll a vidámság útjában, pörgesd meg a Facebook-on a Vidámságkereket, mert megnyerheted a belépődet, vagy egyet a számtalan garantált kedvezmény közül, amiket biztosan nem fogsz kihagyni. Ha a jegyvásárlás mellett döntesz, jó tudnod, hogy nem kell a pénztárnál sorba állnod, egyszerűbben is beszerezheted online.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Klasszikus

Mezítláb vagy sportcipőben a színpadon – Kaposfest-napló

A Kaposfest harmadik napján egy különleges Martinů-kvartett, egy Sosztakovics-szonáta, illetve Schumann, Brahms és Dietrich közös alkotása örvendeztette meg a fesztivál közönségét. Kritikai beszámoló.
Klasszikus

Nagyon dübörög a zongorapiac Kínában

Mintegy 40-50 millió kínai gyerek tanul zongorázni, az országban gyártott hangszerek alig tíz százaléka kerül exportra. Kínában van kiknek zongorát gyártani.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.